Israël vuurt raketten af op Syrische luchthavens

Het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten zei dat het de 23e soortgelijke aanval van het jaar was.

Door Jewish News Syndicate (JNS) | | Onderwerpen: Syrië, luchtmacht
Aleppo International Airport. Foto: Wikimedia Commons

De Israëlische luchtmacht (IAF) heeft woensdag raketten afgevuurd naar de luchthaven in de Noord-Syrische stad Aleppo, aldus Syrische staatsmedia. Vervolgens vuurden luchtverdedigingssystemen in Damascus op Israëlische raketten die ten zuiden van de hoofdstad waren gericht.

“Om bijna 20.00 uur richtte de Israëlische vijand zich op de internationale luchthaven van Aleppo met een raketaanval die materiële schade veroorzaakte aan de luchthaven,” vertelde een militaire bron aan het Syrische staatspersbureau SANA laat op de dag.

Het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten, een in het Verenigd Koninkrijk gevestigde oorlogsmonitor van de oppositie, meldde dat dit de 23e Israëlische aanval in Syrië is in 2022. De raketaanval in de buurt van de hoofdstad kwam ongeveer een uur na de aanval op de luchthaven.

“Vier Israëlische projectielen troffen een landingsbaan van de internationale luchthaven van Aleppo en opslagplaatsen in de buurt ervan, waardoor vuur en explosies uitbraken, waarschijnlijk te wijten aan de ontploffing van een partij Iraanse raketten,” beweerde het waarnemingscentrum.

Het observatorium beweerde ook dat Russen en strijdkrachten van het regime op de luchthaven waren gepositioneerd. Bovendien waren de Russen op de hoogte van de aanstaande vermeende Israëlische luchtaanvallen en waren zij, 10 minuten voor de aanval, al begonnen met mobiliseren, aldus de organisatie.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox