Israël vraagt Pfizer vaccin voor kinderen goed te keuren

Premier Bennett, die graag de gehele Israëlisch bevol­king gevac­ci­neerd wil zien, heeft donder­dag Albert Bourla, CEO van Pfizer, opge­beld met het verzoek, het goed­keurings­proces voor het inen­ten van kinderen tussen 5 en 11 jaar met zijn vaccin te versnellen.

Door Ryan Jones |

Bourla stemde er naar verluidt mee in alles in het werk te stellen om de goedkeuring te bespoedigen. Israël wil graag kinderen onder 12 jaar inenten in uitgebreide vaccinatiecampagne voordat schooljaar begint

Vanaf volgende week zal Israël zijn ‘Groene Paspoort’-systeem volledig herinvoeren, wat betekent dat burgers geen gesloten (en zelfs sommige open) openbare ruimten mogen betreden zonder een vaccinatie­certificaat of een negatief Covid-19 test­resultaat dat in de vooraf­gaande 48 uur is afgenomen.

Het verschil is deze keer dat de beperking nu geldt voor Israëli’s vanaf de leeftijd van 3 jaar. Aangezien het vaccin nog niet is goedgekeurd voor kinderen jonger dan 12 jaar, betekent dit dat gezin­nen met jongere kinderen voortdurend corona­testen op hen moeten uitvoeren als zij van plan zijn uit te gaan, om te genieten van het ‘normale’ leven waarnaar Israël is teruggekeerd, zoals we in april dachten.

Wat betreft het vaccineren van schoolkinderen in schoolgebouwen heeft minister Nitzan Horowitz van Volksgezondheid donderdag benadrukt, dat het goedkeuren van vaccinaties in staatsscholen alleen zijn verantwoordelijkheid is

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.