Israël viert overwinning van vaccin op Coronavirus

• Onaf­hanke­lijk­heids­dag vierde verslaan van Corona,
• Marsband van IDF beeldde twee vaccinaties uit,
• Eerbetoon aan Pfizer-CEO Albert Bourla,
• Aankoop van vaccins voor 2022 is vastgelegd.

Door Redactie Israel Today |

Afbeelding: Een fors uitgevallen mondkapje werd triomfantelijk doorgeknipt. (Foto: Yonatan Sindel/Flash90)

‘Israël is het eerste land ter wereld dat Corona heeft verslagen,’ vertelde premier Benjamin Netanyahu de natie tijdens de viering van Onaf­hanke­lijk­heids­dag. ‘Dat is allemaal te danken aan ons succesvolle nationale vaccinatie­programma.’

Tijdens de officiële staatsceremonie op Onaf­hanke­lijk­heids­dag was de vreugde voelbaar over het feit dat er eindelijk een eind is gekomen aan de beperkingen wegens de Corona-pandemie. Telkens wanneer van Israëls overwinning op het virus werd genoemd werd er geroepen en in de handen geklapt.

Zelfs de marsband van de IDF bracht het vaccin onder de aandacht met een optreden waarin de twee injecties werden nagebootst die nodig zijn om volledige bescherming tegen het virus te krijgen. De soldaten stonden blij en opwinding klaar om de ‘injectiemars’ uit te voeren. En iedereen was zonder mondkapje!

Kijk hoe de soldaten de twee injecties uitvoeren vanaf ongeveer 5 minuten in de video. Let op de cijfers 1 en 2 aan de linkerkant van de naald.

Er was ook een speciaal eerbetoon aan Pfizer tijdens de ceremonie, en de CEO van Pfizer, Albert Bourla, een Griekse Jood wiens ouders de Holocaust overleefden, hield een korte toespraak via video. Hij vermeldde met trots het feit dat het Joodse volk over de hele wereld, en in het bijzonder in Israël, uitblinkt op het gebied van wetenschap en innovatie. ‘Samen,’ zei hij verwijzend naar Israël en Pfizer, ‘hebben we aangetoond dat we door massavaccinatie de COVID-19 pandemie kunnen verslaan en levens kunnen redden.’

Corona-vaccins voor 2022
Israël heeft maandag een overeenkomst met Pfizer getekend voor de aankoop van miljoenen doses vaccin voor 2022. Israël en Pfizer zijn het ook eens geworden over een optie om miljoenen doses vaccin extra aan te schaffen. Door de ondertekende aanvulling kan Israël het coronavirus ten minste tot eind 2022 optimaal blijven aanpakken.

Premier Netanyahu: ‘Ik heb onlangs gesproken met mijn vrienden, de CEO’s van Pfizer en Moderna. Er waren verschillende obstakels in Israël die we moesten overwinnen, en we hebben een manier gevonden om dat te doen. Als er geen verrassingen zijn, zoals varianten van het coronavirus die de vaccins niet kunnen overwinnen, dan hebben wij getekend voor de aankoop van miljoenen extra Pfizer-vaccins. Ik hoop van harte dat we binnenkort ook met Moderna een overeenkomst zullen sluiten. Dit betekent dat wij binnenkort meer dan voldoende vaccins zullen hebben voor zowel volwassenen als kinderen. Israël zal de wereld weer leiden in de strijd tegen het coronavirus. Er zullen geen lockdowns meer zijn; we zijn er allemaal enthousiast over.’


De mensen zijn inderdaad blij dat ze nu weer naar de prachtige stranden van Israël mogen gaan, want de zomer kwam gisteren met zinderende hitte die 42°C bereikte. (Foto: Miriam Alster/Flash90)


Overal vieren de mensen dat het normale leven is teruggekeerd, zoals hier bij de Hebreeuwse Universiteit. (Foto: Olivier Fitoussi/Flash90)


We mogen weer mensen ontmoeten, koffie drinken en winkelen op Jeruzalems iconische Mahane Yehoeda open markt. (Foto: Yonatan Sindel/Flash90)


Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.