Israël viert herdenkingsdag na 7 oktober

Elk leven is een wereld, elke persoon een lichtstraal. Zoveel zijn er vorig jaar gedoofd.

Door Rachel Avraham | | Onderwerpen: dodenherdenking
Israëlische soldaten bereiden de nationale begraafplaatsen voor op Dodenherdenking. Foto: Ayal Margolin/Flash90

Op de ochtend van Simchat Thora, 7 oktober 2023, infiltreerden Hamas-terroristen de grenzen van de staat Israël met twee doelen: zoveel mogelijk Israëli’s martelen, verkrachten, verminken en doden en zoveel mogelijk Israëli’s ontvoeren. Hamas terroristen vielen Israëlische gemeenschappen binnen in het zogenaamde grensgebied van Gaza (in het Hebreeuws “Otef Aza” – Gaza Envelope), braken in bij de bewoners en op de IDF bases en verstoorden het Nova muziekfestival.

De avond ervoor, na het begin van Simchat Thora, werd er een natuurfeest gehouden in de buurt van Reim, bijgewoond door veel jonge mensen die gewoon wilden feesten en plezier maken om te genieten van hun laatste vrije tijd voordat ze terugkeerden naar hun dagelijkse leven, studies en werk. Toen de terroristen van Hamas het feest bereikten, werden de geluiden van muziek, gelach, stampende voeten en goed humeur vervangen door de geluiden van een bloedbad waarbij de slachtoffers werden verkracht, verminkt en gemarteld voordat ze uiteindelijk werden geëxecuteerd. De Hamas-terroristen openden het vuur op iedereen die in hun handen viel. Mensen die zich probeerden te verdedigen en voor dood wilden spelen, werden ook vermoord. Ze vermoordden iedereen die ze te pakken konden krijgen, inclusief Arabieren.

Herdenking op het Nova muziekfestival. Een plaats van vreugdevolle viering werd een plaats van moord. Foto Chaim Goldberg/Flash90

Israëlische Arabieren die op deze Zwarte Sjabbat hielpen om degenen te redden die ze konden redden, werden ook aangevallen door de gruwelijke terroristen van Hamas. Degenen die niet gedood werden, werden door de terroristen van Hamas naar Gaza gebracht. Bijna 300 mensen werden die zaterdag naar Gaza gebracht. Holocaustoverlevenden, vrouwen, oude mensen, kinderen en zelfs baby’s! Het Israëlische volk wordt dagelijks geconfronteerd met slecht nieuws: Terreuraanslagen in de straten van Israël, gesneuvelde soldaten, ontvoerde mensen die dood blijken te zijn en een wereld die met de dag antisemitischer wordt. Elke persoon is een wereld, elke persoon is een sprankje hoop. Helaas kunnen we ze niet allemaal noemen, maar ze zijn allemaal een onlosmakelijk deel van het volk Israël, vroeger, nu en in de toekomst.

Ik wil beginnen met Maya Haim en Karina Pritika. Maya en Karina werden op de Nova Party vermoord door terroristen van Hamas. Er wordt gezegd dat ze onafscheidelijk waren vanaf de dag dat ze elkaar ontmoetten tot aan hun dood, vrienden met hart en ziel. Ze werkten samen in een bar en restaurant in Tel Aviv en reisden na het leger samen naar Zuid-Amerika. Ze stonden aan het begin van hun volwassen leven, dat in één moment eindigde. Moge God hun bloed wreken.

Ik wil jullie vertellen over Oral Peso. Oral werd vermoord op een feestje in Beeri door de kwaadaardige Hamas terroristen. Oral was een jonge man, 25 jaar oud, die van feesten hield en elk weekend naar een ander feest ging. Hij hield zoveel van feesten dat hij zichzelf begon op te nemen terwijl hij feestte en deed wat hij het liefste deed. Hij werd vermoord na het feesten op een feest. Moge God zijn bloed wreken.

Ik wil het graag hebben over Inbar Heyman. Inbar, 27 jaar oud, werd door terroristen van Hamas ontvoerd van het feest in Reim en op een motor gezet die rechtstreeks naar Gaza ging. Het hele incident van haar ontvoering werd gefilmd en geüpload naar Telegram. Tot afgrijzen van de mensen in Israël werd ze vermoord door Hamas. Ze was een studente in haar laatste jaar van een opleiding “visuele communicatie”. Moge de Heer haar bloed wreken.

  • Inbar Heyman zal altijd herinnerd worden. Inbar werd gedood door Hamas terwijl hij gevangen werd gehouden. Hamas zijn de nazi’s van vandaag.
    Rust in vrede, mooie engel.  – Vivid. (@VividProwess) 6 mei 2024

Ik wil jullie graag vertellen over Akiva Yasinsky. Akiva kwam als jonge man van Oekraïne naar Israël. Hij bekeerde zich, veranderde zijn naam en was, naar het oordeel van zijn omgeving, een vrome zionist. Dit is niet de eerste oorlog in Israël waaraan Akiva heeft deelgenomen; hij heeft ook gevochten in de operaties Cast Lead, Cloud Pillar en Protective Edge. Vorig jaar oktober, voor de moorddadige Hamas-aanval, was Akiva afgestudeerd als werktuigbouwkundig ingenieur. Hij was een vechter in het Combat Engineering Corps van de IDF. Zijn eenheid, die aan het begin van de oorlog gestationeerd was aan de noordelijke grens van Israël, vroeg om overgeplaatst te worden naar de Gazastrook om daar te vechten. Moge God zijn bloed wreken.

Laat me jullie vertellen over Cedric Green. Cedric was de zoon van Filippijnse gastarbeiders die 29 jaar geleden naar Israël kwamen. Cedric is in Israël geboren en heeft zijn hele leven geprobeerd om zijn Israëlische identiteit te bewijzen en het staatsburgerschap te krijgen. Het Israëlische leger maakte het Cedric ook niet gemakkelijk. Hij moest vechten voor zijn dienstplicht. Hij nam deel aan de oorlog en was een van de beste soldaten in zijn groep. Zijn vader werd Israël uitgezet toen hij nog een klein kind was. Sindsdien woog de angst voor deportatie elke dag op hem en zijn moeder. Cedric was 23 jaar oud, pas getrouwd en woonde met zijn vrouw in het zuiden van Tel Aviv. Cedric was een Israëliër in elke betekenis van het woord en zijn dood is een groot verlies voor het Israëlische volk. Moge God zijn bloed wreken.

 

De familie en vrienden van Cedric Green bidden voor hem na zijn dood ter verdediging van de staat Israël. Foto: Avshalom Sassoni/Flash90

Het is belangrijk om te onthouden dat de Staat Israël deze dagen ook vecht tegen de kwaadaardige Hamas-terroristen voor het eigen voortbestaan , en dat er deze dagen ook soldaten sneuvelen, tot grote ergernis van het Israëlische volk. Afgelopen vrijdag werden vier soldaten, allemaal net 19 jaar oud, gedood tijdens gevechten in de Gazastrook. Twee van hen, Daniel en Yosef, kenden elkaar sinds de kleuterschool. Ze zaten samen in dezelfde klas, werden samen opgeroepen voor de Nahal Brigade en vielen samen, tot groot verdriet van het Israëlische volk. Hun ouders zeiden dat Daniel en Yosef naast elkaar begraven zouden worden. Moge God hun bloed wreken.

Hamas ontvoerde op 7 oktober, Zwarte Sjabbat, 252 Israëli’s uit de gebieden van de Staat Israël. Sommigen van hen werden vrijgelaten tijdens de ruil van gegijzelden en gevangenen in november, een klein aantal werd vrijgelaten tijdens IDF-operaties, en sommigen werden vermoord door Hamas-terroristen in Gaza. 132 van hen zitten nog steeds gevangen. Het Israëlische volk mag niet vergeten dat we nog steeds zonen en dochters hebben die in een eindeloze hel leven. Mogen alle ontvoerden terugkeren naar eigen huis en haard en moge het Israëlische volk nooit meer zo’n lijden meemaken.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox