Israël verwelkomt eerste universiteitsstudent uit de VAE

Voor de eerste student uit de Verenigde Arabische Emiraten die in Israël begint te studeren, Mansour Bin Sameh al-Marzuki, 19, die gaat studeren aan het Inter­discipli­nair Centrum (IDC) in Herzliya, werd een feestelijke receptie gehouden.

Door Redactie Israeltoday.nl |

De historische gebeurtenis werd georganiseerd door prof. Uriel Reichman, voorzitter en oprichter van IDC Herzliya, en vond plaats in aanwezig­heid van de ambassadeur van de Verenigde Arabische Emiraten in Israël, Mohammed Mahmoud Al-Khaja.

De jonge student kreeg deze week zijn kamer in het slaapgebouw op de campus, en zal binnenkort beginnen met zijn studies in het under­graduate programma in bestuurskunde, als onderdeel van de Rafael Recanati International School aan het IDC. De International School telt ongeveer 2100 studenten uit 90 landen over de hele wereld, en de VAE is nu het 91ste land dat op de internationale campus vertegenwoordigd is. Ter gelegenheid van deze feestelijke gebeurtenis werd vorige week op de bekende Vlaggen­boulevard van de campus de vala van de Emiraten gehesen.

De ambassadeur van de VAE benadrukt de eenheid tussen de landen
Ambassadeur Mohammed Al-Khaja van de VAE feliciteerde de student en zei: ‘Met de ondertekening van de historische Abraham-akkoorden hebben de regeringen van Israël en de Verenigde Arabische Emiraten zich ertoe verbonden vrede en welvaart in de regio te bevorderen en de barrières te slechten die onze volkeren van elkaar hebben gescheiden. Vandaag is er weer een belangrijke mijlpaal bereikt in ons streven om onze gedeelde visie te verwezenlijken. Ik geloof dat onderwijs en cultuur bruggen zijn naar een betere toekomst. Samen­werking op het gebied van onderzoek en uitwisselingen van studenten zal onze volken dichter bij elkaar brengen.’

IDC-voorzitter prof. Uriel Reichman (links), de VAE-ambassadeur Mohammed Al-Khaja (rechts) en eerstejaars student Mansour Bin Sameh al-Marzuki (midden). (Foto: Gilad Kvalarchik)

Oprichter IDC: Nieuwe UAE-student helpt school haar doelstellingen te realiseren
‘Ik ben erg trots dat het IDC Herzliya de eerste academische instelling in Israël is die een student uit de Verenigde Arabische Emiraten ontvangt,’ zei Prof. Uriel Reichman, voorzitter en oprichter van het Inter­discipli­nair Centrum in Herzliya. ‘IDC werd opgericht met de bedoeling om het toekom­stige leider­schap van de Staat en de Israëlische samenleving op te kweken, vanuit een wereldwijd perspectief, en ik ben blij dat jonge mensen uit de landen van de regio ervoor kiezen om naar ons te komen en zich bij onze gemeenschap aan te sluiten.
Duurzame vrede komt niet tot stand door overeenkomsten en contracten, vrede wordt gesloten tussen mensen. Van bijzonder belang zijn de acade­mische relaties en vooral de gezamenlijke univer­sitaire studies van het toekomstige leider­schap. De banden die in de loop van de studies ontstaan, zullen samen­werkings­verbanden en vriend­schappen opleveren die een cultuur van vrede in onze regio zullen opbouwen.’

Emirati student: Een Israelische vriend vertelde me over de school

De nieuwe student al-Marzuki zei: ‘Ik heb ervoor gekozen om in Israël te komen studeren, vanuit een sterk verlangen om bij te dragen aan de bevordering van de vrede. De stappen die de leiders van onze twee landen hebben onder­nomen, hebben mij de gelegen­heid gegeven om hier te komen en onze waarden en onze jongeren te laten zien door het bevorderen van samen­werking voor vrede en welvaart. Ik hoorde van een Israëlische vriend, die aan de Internationale School heeft gestudeerd, over de plaats en de sfeer en ik voel mij zeer veilig om hier te studeren. Op dit moment concentreer ik me op het afronden van mijn under­graduate studie en ik hoop dat ik in de toekomst een master kan volgen.’

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.