Israël verwelkomde 70.000 nieuwe immigranten in 2022

Het Joods Agentschap, dat verantwoordelijk is voor het faciliteren van alija (immigratie) naar Israël, spreekt van een recordjaar: 70.000 nieuwe immigranten werden dit jaar in Israël geregistreerd.

Door Stan Goodenough | | Onderwerpen: alijah
Oekraïens-Joodse immigranten komen aan op Ben Gurion Airport in Tel Aviv, Israël, op 20 februari 2022. Foto: Tomer Neuberg/Flash90

Het Joods Agentschap hielp in 2022 immigranten uit 95 landen om zich in de Joodse staat te vestigen. Volgens Israel National News is dit “een recordaantal olims (immigranten) in de afgelopen 23 jaar en een enorme stijging ten opzichte van 2021, toen ongeveer 28.600 nieuwe immigranten in Israël aankwamen.”

Als gevolg van de oorlog kwamen verreweg de meeste nieuwkomers uit Rusland (37.364) en Oekraïne (14.680).

Uit gegevens van het Joods Agentschap blijkt dat 30 procent van deze immigranten al tussen de 18 en 35 jaar oud is, wat betekent dat zij Israël economisch ten goede zullen komen en een belangrijke bijdrage aan de samenleving zullen leveren.

Het herstel van Israël als natie in zijn voorouderlijk vaderland is gevormd en mogelijk gemaakt door golven immigranten zoals deze sinds het begin van de “Eerste Alija” in 1882. Net als in dit geval waren de meeste immigranten die de afgelopen 140 jaar naar Israël kwamen, vluchtelingen die op de vlucht waren voor vervolging en oorlog.

Deze ongekende wederopstanding van een lang vergeten volk is een belangrijk thema van de bijbelse profeten, te beginnen met Mozes, die meer dan drie millennia geleden nauwkeurig het ongelooflijke nationale verhaal voorspelde dat zich sindsdien heeft ontvouwd.

Vandaag leeft meer dan de helft van de Joden in de wereld, ongeveer acht miljoen, in Israël. De hoop en bijbels gefundeerde verwachting is dat de rest van het volk binnen afzienbare tijd alija zal maken en naar huis zal terugkeren.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox