Israël verhoogt veiligheid in Jeruzalem in aanloop naar Hoge Feestdagen

2.000 agenten worden ingezet in Jeruzalem om een verwachte terroristische aanval op de Bijbelse feesten te voorkomen.

Door Redactie Israel Today | | Onderwerpen: Joodse feesten, terrorisme
Israëlische grenswachten waken over de ingang van de Oude Stad van Jeruzalem. Foto: Olivier Fitoussi / Flash90

Israël is zeer alert op een escalatie van Palestijns terrorisme tijdens de komende Bijbelse heilige dagen van Rosj Hasjana, Jom Kippoer en Soekkot (Loofhuttenfeest). Uit inlichtingen blijkt dat Palestijnse terreurgroepen zullen proberen “hoogwaardige” aanslagen te plegen wanneer Israëli’s tijdens deze feestdagen massabijeenkomsten bijwonen, met name in Jeruzalem.

Ongeveer 2.000 politieagenten zullen in de hoofdstad worden ingezet om zowel de plaatselijke bevolking als de toeristen tijdens deze periode te beschermen, aldus politiefunctionarissen.

Israël heeft de afgelopen maanden een groeiende golf van Palestijnse terreur bestreden, die naar verwachting alleen maar erger zal worden.

Lapid zegt dat Israël zal vechten

De Israëlische premier Yair Lapid had dinsdag in de zijlijnen van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties een ontmoeting met de Jordaanse koning Abdullah II.

Lapid benadrukte de noodzaak om “de situatie ter plaatse te kalmeren en het terrorisme een halt toe te roepen” in de aanloop naar de komende Joodse Hoge Feestdagen, aldus een verklaring van het kantoor van de premier.

“Premier Lapid benadrukte dat Israël niet werkloos zal toezien en het tegen Israël gerichte terrorisme in al zijn vormen zal bestrijden, en niet zal toestaan dat de veiligheid van zijn burgers wordt geschaad”, aldus de verklaring.

De verklaring noemde de ontmoeting een “uitdrukking van het aanhalen van de Israëlisch-Jordaanse betrekkingen” en “de voortdurende versterking van de persoonlijke band” tussen de twee leiders.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox