Israël stuurt brand­weer­lieden om Californië te helpen

Op initiatief en met financiering van het ministerie van Buitenlandse Zaken, en in samenwerking met het ministerie van Openbare Veiligheid, vertrekt een missie van brandweerlieden vanuit Israël naar Californië om te helpen bij de aanpak van een golf van bosbranden in het land.

Door Yossi Aloni |

Het plan is, dat de missie zondagochtend 30 augustus vertrekt en ongeveer twee weken blijft. De missie zal bestaan uit officieren en brandweerlieden van de Israëlische brandweer- en reddingsdiensten, reddings- en bosbranddeskundigen en een vertegenwoordiger van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken organiseerde het vertrek van de missie en coördineerde haar operaties met de Amerikaanse autoriteiten, via het Israëlische consulaat in San Francisco. De Commissaris voor Brandweer- en Reddingsdiensten leidt de consolidatie van de missie evenals de operaties ter plaatse van de branden.

De lancering van deze missie volgt op een intensieve communicatie tussen het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Amerikaanse ambassade in Israël, en met het Israëlische consulaat in San Francisco en de autoriteiten in de Verenigde Staten, om de behoeften van de Verenigde Staten bij de aanpak van de bosbranden in kaart te brengen en de nodige goedkeuringen te regelen.

Minister van Buitenlandse Zaken Gabi Ashkenazi: ‘Het vertrek van een hulpmissie naar de Verenigde Staten en de snelle mobilisatie van Israël om zijn vriend de Verenigde Staten bij te staan, is representatief voor de hechte vriendschap tussen onze naties en voor de uitstekende betrekkingen die onze twee landen op een groot aantal gebieden met elkaar onderhouden. Ik zegen de leden van de missie en wens hen veel succes met hun belangrijke onderneming’.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.