Israël stelt snelle 5G-netwerken in gebruik

Minister van Communicatie Yoaz Hendel heeft dinsdag vergunningen verleend aan de bedrijven Pelephone, Partner en Hot Mobile om frequenties voor de 5e generatie technologie in Israël in gebruik te nemen, die voor betrouwbaarder en snellere netwerken zullen zorgen.

Door Aryeh Savir/TPS |

.

5G is de technologie­standaard voor de vijfde generatie van mobiele netwerken, die de mobiele telefoon­bedrijven in 2019 wereldwijd zijn gaan uitrollen. Het belangrijkste voordeel van de nieuwe netwerken is dat ze een grotere bandbreedte zullen hebben, waardoor ze hogere download­snelheden zullen hebben, minstens 10 keer sneller dan de 4G-technologie.

‘Het netwerk van de vijfde generatie brengt een echte boodschap aan elke burger in de staat Israël en zal het mogelijk maken om te genieten van de meest geavan­ceerde technologie ter wereld. Deze technologie zal Israël naar de voorhoede van de wereld­wijde technologie leiden, op het zelfde niveau als de meest geavanceerde landen in de wereld’, aldus het ministerie van Communicatie.

Hendel verklaarde dat Israël ‘midden in een van de ernstige crises zit’ en ‘de meeste sociale processen in de Corona-periode gebaseerd zijn op communicatie-infrastructuren, en ze kunnen alleen duurzaam zijn met geavanceerde communicatie-infrastructuren. Een crisis zoals de huidige vereist geavanceerde communicatie-infra­structuren en ultrasnel internet’.

‘De Staat Israël en de hele wereld maken moeilijke tijden door, en het is goed dat er enkele lichtpunten zijn voor de opbouw en de groei in de Staat Israël’, vervolgde hij.

De directeur-generaal van het ministerie, Liran Avishar Ben-Horin, zei dat de inzet van de 5G netwerken in Israël ‘groei mogelijk zal maken en zal leiden tot de vooruitgang van de industrie, hightech, slimme steden en ínternet-van-dingen technologie,’ waaronder autonome voertuigen.

Een reclamefilmpje van Pelephone voor het 5G netwerk. Pelephone heeft de 5G-dienst al op zo’n 250 locaties in Israël geactiveerd.


Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.