Israël reageert op raketaanval vanuit de Gazastrook

Zondag werd voor het eerst in drie weken de rust in het zuiden verstoord door een raketalarm. Militanten hadden vanuit de Gazastrook een raket afgevuurd op Israëlische gemeenschappen in het grensgebied rond de strook.

Door Redactie Israel Today |

Het Iron Dome verdedigingssysteem kon de raket onderscheppen, maar delen van de onderschepte raket kwamen neer op de stad Sderot. Daardoor werd een auto beschadigd. Gelukkig raakte er niemand gewond.

Als reactie op de raketten viel de Israëlische luchtmacht zondagavond doelen aan van Hamas in de Gazastrook aan (foto hierboven). Volgens het leger was een van de doelen een betonfabriek, die gebruikt werd om ondergrondse infrastructuur (tunnels dus) te bouwen.

Een woordvoerder van het Israëlische leger zei dat ‘alle terroristische activiteiten tegen Israëlisch grondgebied serieus worden genomen en dat men indien nodig zal blijven optreden tegen pogingen om Israëlische burgers schade te berokkenen’.

‘De terreurorganisatie Hamas draagt de verant­woorde­lijkheid voor wat er binnen en buiten de Gazastrook gebeurt en zal de gevolgen van terreuroperaties tegen Israëlische burgers dragen,’ vervolgde de woordvoerder.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.