Israël reageert op drie raketten afgevuurd uit Libanon

Drie raketten werden woensdag kort na het middag­uur vanuit Zuid-Libanon afgevuurd op Noord-Israël. Twee ervan landden in open gebieden in de buurt van de noordelijke stad Kiryat Shmona. De derde slaagde er niet in de grens over te steken en belandde op Libanees grondgebied.

Door Redactie Israel Today |

Illustratie: Israëlische artillerie beant­woordt vuur naar vijan­delijke stel­lingen na een grens­over­schrij­dende aanval. (Foto: Yonatan Sindel/Flash90)

Er waren geen gewonden of schade aan de Israëlische kant van de grens, maar vier mensen werden behandeld voor een shock.

Het Israëlische Verdedigingsleger (IDF) beantwoordde het vuur onmiddellijk met artillerie. Israël stuurde via de Verenigde Naties ook een boodschap naar Libanon, waarin het waar­schuwde, dat als de rust niet zou worden hersteld, de reactie van het IDF zou escaleren.

Israël houdt de regering van Libanon verantwoordelijk voor alle geweld­daden die vanaf haar grond­gebied worden gepleegd, hoewel er in Libanon enkele gewa­pende milities opereren die buiten de controle van de autori­teiten vallen. Israëlische functio­narissen geloven dat de aanval van woensdag werd uitgevoerd door een kleine Palestijnse groep en niet door Hezbollah.

Op dit moment vergaderden premier Naftali Bennett, minister van Defensie Benny Gantz en andere top­ambte­naren om de volledige reactie van Israël op de provocatie te bespreken.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.