LedenIsraël overweegt reactie op ‘problematisch’ voorstel staakt-het-vuren Hamas

Israëlische functionarissen verwerpen de eisen van de terreurgroep voor een einde aan de oorlog en de vrijlating van terroristen, maar zeggen dat het voorstel “zorgvuldig wordt onderzocht” en dat “we de hoop nog niet hebben opgegeven.”

Door Redactie Israel Today | | Onderwerpen: Hamas, Gazastrook
Families van Israëli's die door Hamas-terroristen in Gaza zijn ontvoerd, protesteren voor de Hakirya-basis (militair defensiehoofdkwartier) in Tel Aviv op 6 februari 2024. Foto: Avshalom Sassoni / Flash90

De Israëlische regering bespreekt woensdag de officiële reactie van het land op het ontwerpvoorstel voor een staakt-het-vuren van Hamas, dat door Israëlische functionarissen als een “valse start” wordt bestempeld.

De bespreking van woensdag volgt op een ontmoeting over de kwestie tussen de Israëlische minister van Defensie Yoav Galant en Mossad-chef David Barnea op dinsdagavond.

Volgens persbureau Reuters voorziet het voorstel van Hamas, dat dinsdag werd gepresenteerd na onderhandelingen in Parijs vorige maand, in de geleidelijke vrijlating van de resterende 136 gevangenen van de terreurgroep, van wie er volgens Israël 31 dood zijn. Volgens een intern Israëlisch rapport dat in handen kwam van de New York Times, zijn er mogelijk nog eens 20 gijzelaars omgekomen.

105 gijzelaars, voornamelijk vrouwen en kinderen, werden in november vrijgelaten als onderdeel van een staakt-het-vuren overeenkomst die Hamas verbrak toen het weigerde de laatste groep gijzelaars over te dragen. Eerder waren al vier gijzelaars vrijgelaten door de terreurgroep en een andere door Israëlische troepen in...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie