Israël op de 5e plaats van de gelukkigste landen ter wereld

De Verenigde Staten (23e plaats) zijn voor het eerst sinds de publicatie van het World Happiness Report in 2012 uit de top 20 gevallen. Nederland staat op de 6e plaats.

Door Redactie Israel Today | | Onderwerpen: Israel, welzijn
Foto: Yonatan Sindel / Flash90

Volgens het World Happiness Report 2024 dat woensdag werd gepubliceerd, is Israël de op vier na gelukkigste plaats ter wereld.

De resultaten zijn gebaseerd op gegevens van de Gallup World Poll en houden rekening met zes factoren: sociale steun, inkomen, gezondheid, vrijheid, vrijgevigheid en de afwezigheid van corruptie.

Finland staat voor het zevende jaar op rij bovenaan de lijst, gevolgd door Denemarken, IJsland, Zweden en Israël, dat één plaats zakte ten opzichte van 2023. Nederland, Noorwegen, Luxemburg, Zwitserland en Australië maken de top 10 compleet.

Opmerkelijk is dat de Verenigde Staten (23e) voor het eerst uit de top 20 is gevallen sinds het World Happiness Report in 2012 voor het eerst werd gepubliceerd, als gevolg van een scherpe daling in welzijn onder Amerikanen jonger dan 30 jaar. Duitsland staat op de 24e plaats.

Afghanistan werd gerangschikt als het ongelukkigste land ter wereld.

“De brede dekking van de Gallup World Poll en de jaarlijkse enquêtes bieden een unieke bron van gegevens over de kwaliteit van leven over de hele wereld. De gegevens gaan nu terug tot 2006, waardoor we dit jaar plausibele leeftijds- en generatiespecifieke gelukspatronen kunnen identificeren,” zei professor John F. Helliwell, emeritus hoogleraar economie aan de University of British Columbia’s Vancouver School of Economics en een van de oprichters van het World Happiness Report.

Het rapport werd gepubliceerd ter gelegenheid van de Internationale Dag van het Geluk, die werd ingesteld met de goedkeuring van Resolutie 66/281 door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in juni 2012.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox