Israël neemt deel aan de Tour de France

De 107e wielerwedstrijd in Frankrijk, de Tour de France, heeft voor de eerste keer de eer om een Israëlisch team te verwelkomen. Het team heet Start-Up Nation en heeft slechts één Israëlische wielrenner, Guy Niv.

Door Redactie Israel Today |

‘Ik ben vereerd met het voorrecht om mijn land en mijn team te vertegenwoordigen in de grootste wieler­wed­strijd,’ zei de 26-jarige Niv in een persbericht van het team. ‘En om de eerste Israëli te zijn die dat doet? Het klinkt misschien als een cliché, maar mijn levensdroom is uitgekomen.’

Het Israëlische team telt verder een aantal renners uit diverse Europese landen, waaronder de twee Duitse wielrenners André Greipel en Nils Politt, maar de ster van het team, de Brit Chris Froome, ontbreekt dit jaar in het team. Redenen voor de afwezigheid van de 35-jarige, die al twee keer de Tour de France heeft gewonnen, werden niet gegeven.

Wielrennen is nog niet erg populair in Israël, maar het team Start-Up Nation heeft besloten om dit te veranderen. Een goede prestatie in deze Tour De France zal daarbij zeker helpen.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.