Israël is open voor toeristen, maar lees de voorschriften

We zijn blij dat het land per 1 november weer open is voor toeristen die volledig gevaccineerd zijn of hersteld van Covid, en we hopen wel dat u snel Israël komt bezoeken, maar zorg ervoor dat u de richtlijnen aandachtig leest voordat u uw reis plant.

Door Redactie Israel Today |

De verandering werd dinsdagavond goedgekeurd en gaat in op maandag 1 november. De regering is van plan de situatie te volgen en de richtlijnen zullen worden aangepast ‘aan de ontwikkelingen’.

De beperkingen, die in maart 2020 werden opgelegd voor reizen naar Israël als gevolg van de pandemie, zijn onge­daan gemaakt en vervangen door nieuwe voor­schriften, die het mogelijk maken dat gevac­cineerde toeristen naar Israël komen.

Dat is goed nieuws. Het slechte nieuws is dat u de volgende richtlijnen moet lezen alvorens uw reis te plannen, en uit onze ervaring met immunisatie­protocollen weten we, dat deze tot in de puntjes moeten worden gevolgd. Veel geluk! Toch is het allemaal niet zo erg en we hopen u snel hier in het Land te zien!

De volledige (en uitputtende) voorschriften

Het Israëlische Ministerie van Volksgezondheid heeft de volgende richtlijnen gepubliceerd:
– Vanaf 1 november 2021 zal er geen vergun­ningen­systeem meer zijn om Israël binnen te komen.
– U hoeft geen bloedverwant in de eerste graad meer te zijn,
– U hoeft ook niet langer 30 dagen van tevoren een vergunning aan te vragen.
– U moet echter wel aan bepaalde vaccinatie- of herstelcriteria voldoen om Israël binnen te komen.

A. U moet aan EEN van deze voorwaarden voldoen om Israël binnen te mogen:

 1. Gevaccineerd binnen zes maanden voor de reis met ofwel een tweede vaccin of een booster (Pfizer – ten minste 7 dagen na de prik, andere vaccinatietypes – ten minste 14 dagen na de prik).
 2. Hersteld binnen zes maanden voor de reis met een bewijs van een schone PCR uitslag en meer dan 11 dagen zijn verstreken sinds de uitslag.
 3. Hersteld op elk moment – zelfs meer dan zes maanden voor de reis – met bewijs van PCR-resultaat EN gevaccineerd met ten minste één dosis binnen zes maanden voor de reis.

(Als zes maanden zijn verstreken sinds uw laatste vaccinatie of sinds uw herstel tijdens uw verblijf in Israël, kunt u nog steeds naar Israël komen; uw groene pas vervalt echter tijdens uw bezoek wanneer u de grens van zes maanden passeert).

Indien u meer dan zes maanden geleden werd gevaccineerd of hersteld, of indien u nooit werd gevaccineerd of hersteld, gelieve het einde van dit document te raadplegen.

B. Procedure om Israël binnen te komen

U krijgt toegang tot Israël via het aangifteformulier van het ministerie van Volksgezondheid: 48 uur voor uw vlucht vult u dit formulier in:
https://corona.health.gov.il/en/flights/?utm_source=go.gov.il&utm_medium=referral

Voor degenen die al eerder naar Israël zijn gereisd, is dit bekend als het ’24-uursformulier vóór de vlucht’. Zodra u dit formulier naar behoren hebt ingevuld, ontvangt u binnen enkele minuten een e-mail van ‘Do Not Reply-MOH,‘ dat is het dossier dat u op de luchthaven moet tonen. Uw groene pas zal worden bijgevoegd. Als uw inentingsbewijs in Israël niet digitaal is gevalideerd, kan het langer duren voordat u deze e-mail ontvangt.

Tips voor het correct invullen van dit formulier

 1. Moet binnen 48 uur voor een vlucht worden ingevuld; het zal de basis zijn van uw toegang tot Israël.
 2. U hebt specifieke vluchtinformatie nodig, d.w.z. de naam van de luchtvaartmaatschappij, het vluchtnummer en de geschatte tijd dat de vlucht in Israël aankomt.
 3. U heeft een specifieke isolatielocatie nodig, met een specifiek straatadres en huisnummer dat later niet meer gewijzigd kan worden.
 4. U moet uw inentingsgegevens uploaden via PDF. Als u een vaccinatiedossier hebt met een QR-code, gebruik dat dan.
 5. Als u een herstelbrief samen met PCR-resultaten indient, of een ander document met meerdere pagina’s, moet u deze samenvoegen tot één bestand en comprimeren met www.ilovepdf.com.
 6. Zorg ervoor dat alle bestanden kleiner zijn dan 1MB en gebruik www.ilovepdf.com om bestanden te comprimeren indien nodig.
 7. Iedereen moet een negatieve PCR-test hebben van minder dan 72 uur voor het opstijgen. (Een vrijstelling van PCR-tests vóór vertrek zal worden verleend aan degenen die hersteld zijn, indien ten minste 11 dagen en niet meer dan 3 maanden zijn verstreken vanaf de dag van de diagnose als Covid-19-geval. Let op: deze vrijstelling geldt alleen voor PCR-tests vóór vertrek; het is geen vrijstelling van de PCR-test bij aankomst in Israël).
 8. U moet in het bezit zijn van uw negatieve PCR-test en een kopie van het 48-uurs aangifteformulier voor binnenkomst om aan boord van een vliegtuig naar Israël te gaan. Dit zijn de enige documenten die u bij de gate nodig hebt.

C Protocol bij aankomst in Israël

 1. Iedereen, niemand uitgezonderd, inclusief Israëlische burgers, moet een PCR-test ondergaan bij aankomst op Ben Goerion Airport. Reserveer uw test op voorhand met TestnGo: https://testngo.femi.com/en/sign-in
 2. Als u positief test op Ben Goerion Airport, wordt u 10 dagen in quarantaine geplaatst. Er zijn geen uitzonderingen en geen manieren om uw quarantaine te verkorten als dit gebeurt.
 3. Gebruik op uw TestnGo-formulier een Israëlisch mobiel nummer waartoe u toegang heeft. Daarop zult u de resultaten van uw PCR-test ontvangen. Als u geen Israëlisch mobiel nummer opgeeft, kan dat problemen opleveren.
 4. Het is niet langer nodig om in Israël een serologische test te ondergaan om een groene pas te krijgen of de quarantaine te verlaten, en daarom is het niet nodig om een test te boeken.
 5. 24-uurs quarantaine: De meeste bezoekers die in Israël aankomen, zullen aan dit niveau van quarantaine worden gehouden, wat betekent dat u wordt losgelaten nadat u een negatief PCR-resultaat van de luchthaven hebt ontvangen of wanneer 24 uur is verstreken – afhankelijk van wat het eerst komt.
 6. Er zal een quarantaine van 10 dagen zijn voor diegenen die positief testen op Covid op de luchthaven Ben Goerion
 7. Er wordt een quarantaine van 7 dagen ingesteld voor iedereen met een geldig Israëlisch paspoort die niet binnen zes maanden is gevaccineerd of hersteld. De quarantaine kan worden opgeheven als de PCR bij aankomst in Israël negatief is en op de zevende dag ook negatief.

  Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.