Israël geeft nieuwe inreisvergunning af aan Palestijns-Arabische “werkzoekenden”

Terroristen komen misschien “Israël binnen” vanuit de Palestijnse Arabische gebieden, maar Israël laat niettemin een Arabische instroom toe om werk te vinden.

Door Jewish News Syndicate (JNS) | | Onderwerpen: Palestijnse Arabieren
Palestijnse Arabische vrouwen passeren het Qalandiya checkpoint, buiten Ramallah, op 15 april 2022. Foto: Flash90

Israël is begonnen Palestijnse Arabieren in Judea en Samaria een nieuw soort inreisvergunning te geven. De vergunning is bedoeld om het aantal illegale grensoverschrijdingen te verminderen, meldden Israëlische media op maandag.

De “Job Seekers” vergunning wordt afgegeven aan Arabieren die slagen voor de veiligheidscontroles. Het stelt hen in staat om Israël 15 keer “binnen te komen” in de loop van twee maanden om werk te zoeken, volgens Kan News.

De vergunningen worden verstrekt aan diegenen die 22 jaar en ouder zijn én getrouwd of 27 jaar en ouder als ze alleenstaand zijn. Aanvragers moeten een app downloaden die wordt beheerd door Israëls Coördinator van Regeringsactiviteiten in de Gebieden (COGAT) en hun gegevens invullen voordat ze een antwoord krijgen, aldus het rapport.

Kan haalde een verklaring van COGAT aan waarin staat dat het defensieapparaat heeft gewerkt om het fenomeen van Palestijnse Arabieren die illegaal Israël binnenkomen te verminderen. Hieraan is gewerkt door onder meer de “naadzone” te beveiligen en een barrière op te zetten in Judea en Samaria.

“In de context van de algemene inspanning,” vervolgde de verklaring, “werd besloten de criteria voor de afgifte van werkvergunningen in Israël aan te passen. Met als doel het veiligheidstoezicht op Palestijnen die Israël binnenkomen voor werk te verscherpen, en de handhaving op te voeren tegen degenen die zich illegaal in Israël bevinden, alsook tegen degenen die hen vervoeren en tewerkstellen.”

Palestijnen die binnen de gestelde termijn geen werk vinden, zullen daarna naar verluidt voor een periode van enkele maanden buiten Israël moeten blijven.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox