Israël feliciteert Elon Musk met de overname van Twitter en verdedigt de vrijheid van meningsuiting

De Joodse staat hoopt dat ‘s werelds rijkste man het groeiende antisemitisme en de ophitsing tegen Joden op sociale media kan helpen te bestrijden.

Door Redactie Israel Today | | Onderwerpen: antisemitisme
De Israëlische minister van Communicatie Yoaz Hendel (links) kijkt uit naar het nieuwe tijdperk van Twitter onder Elon Musk. Foto: Flash90 / EPA

De Israëlische minister van Communicatie Yoaz Hendel heeft Elon Musk dinsdag in een tweet Elon Musk met zijn overname van Twitter gefeliciteerd. Een aankoop die voor een schokgolf in de mediawereld zorgde.

Hendel beschouwt zichzelf als een rechts-liberale nationalist, wat je zou kunnen zien als de Israëlische variant op de Amerikaanse “libertariër.” Musk zelf valt zeer zeker in dat kamp, en is boven alles een fervent voorstander van vrije meningsuiting voor iedereen, ook voor degenen van wie de opvattingen niet stroken met de heersende consensus.

Hendel zei dat Israël uitkijkt naar een nieuw tijdperk waarin Musk’s interpretatie van vrije meningsuiting de norm wordt op Twitter. Maar hij hoopt ook dat de oprichter van Tesla en SpaceX kan helpen om het groeiende antisemitisme en de ophitsing tegen Israël op sociale media in te dammen.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox