Israël: een van de veiligste landen voor toeristen

Ondanks oorlogen en terroristische aanslagen is Israël een van de veiligste toeristische bestemmingen ter wereld.

Door Michael Selutin | | Onderwerpen: toerisme
Franse toeristen maken een rondleiding door de Oude Stad van Jeruzalem en voelen zich veilig. Foto: Olivier Fitoussi/Flash90

Wie had gedacht dat Israël niet alleen een van de gelukkigste landen ter wereld is, maar ook een van de veiligste?!

Volgens een studie van het verzekeringsportaal The Swiftest staat Israël op de vijfde plaats van de 50 veiligste toeristische bestemmingen ter wereld. De studie, die is gebaseerd op gegevens uit rapporten van talrijke organisaties zoals het VN-Bureau voor drugs- en misdaadbestrijding, de Wereldgezondheidsorganisatie, de Wereldbank, Our World in Data en het WorldRiskReport, heeft een “reisveiligheidsindex” opgesteld op basis van verschillende criteria per hoofd van de bevolking.

Deze omvatten het aantal doden door moord, het aantal doden door wegverkeer, het aantal doden door vergiftiging per ongeluk, het aantal doden door slechte sanitaire voorzieningen, het aantal levensjaren dat verloren gaat door besmettelijke ziekten, het aantal levensjaren dat verloren gaat door verwondingen, en de kans dat een land wordt getroffen door een natuurramp.

De algemene veiligheidsindex van Israël was -60,22, wat overeenkomt met een A-notering. Alleen Zwitserland, Nederland, Denemarken en Singapore doen het qua veiligheid beter dan Israël. Duitsland staat overigens op de 41e plaats in de studie.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox