Israël draagt Olympische fakkel in Japan

De door een tsunami getroffen regio van Japan blijft warme gevoelens koesteren voor de Joodse Staat die toen snelle hulp bood, en de stad Watari is enthousiast om de Israëlische Olympische delegatie te ontvangen.

Door Yossi Aloni |

Een woordvoerder van de Israëlische ambassade in Japan heeft deelgenomen aan de fakkelrace in de aanloop naar de Olympische Spelen in Tokio. Barak Shine nam deel aan de traditionele fakkelrace die aankwam in Watari, de gaststad van de Israëlische delegatie naar de Olympische Spelen. Ter voorbereiding van de aankomst van de fakkel maakten de inwoners van de stad Israëlische vlaggen en posters klaar ter ondersteuning van de delegatie van de Joodse staat.

De stad Watari, gelegen aan de oostkust van Japan, werd door de aardbeving en tsunami van 2011 zwaar beschadigd. Na de ramp was Israël het eerste land dat een medische hulpdelegatie naar Japan stuurde. De Israëlische ambassade onderhoudt contacten met ambtenaren van de stad en ondersteunt al enkele jaren leiderschapsprogramma’s in plaatselijke gemeen­schaps­centra.

Twee jaar geleden werd Watari uitgeroepen tot Israëls ‘gaststad’ en sindsdien wappert de Israëlische vlag op het stadhuis en er zijn borden geplaatst als steunbetuiging voor de Israëlische delegatie naar de Olympische Spelen.

Het Host Cities Initiative is een initiatief om een langdurige verbinding tot stand te brengen tussen lokale autoriteiten in de Japanse randgebieden en de landen die aan de Olympische Spelen deelnemen.

De woordvoerder van de ambassade, Barak Shine, zei: ‘De steun tijdens de wedstrijd weerspiegelt de grote waardering van de Japanse lokale bevolking voor Israël en de nauwe relatie tussen de twee landen. Ik hoop dat de Israëlische atleten zullen slagen in de diverse wedstrijden.’

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.