LedenIsraël door een roze bril

door Stan Goodenough

Als politieke entiteit is Israël net zo zondig als Amerika, Frankrijk, China… noem maar op. Het tegendeel suggereren is het wonder missen van wat God heeft gedaan en nog doet. Tegelijkertijd kan geen enkele christen stenen werpen op de Joodse staat.

Foto: Nati Shohat / Flash90

Enkele uren nadat ze in Israël arriveerde, slaakte een Amerikaanse christen een kreet die haar reisleider (ik) naar haar plaats in de bus deed snellen.

“Kijk naar die man! Hij rookt!” riep ze.
“Ja,” zei ik kalm, mijn wenkbrauwen vragend. “Dat doet hij.”
“Maar,” zei ze duidelijk verontrust, “dit zou het Heilige Land moeten zijn!”

Toegegeven, dit was een merkwaardig geval een aantal jaren terug, een lieve dame die zeker onschuldig was. Toch laat het zien wat ik in niet-Joodse kringen heb aangetroffen en wat zeker moet worden aangepakt:

Ja, velen van de evangelischen zullen bijna reflexmatig “liefde en steun” betuigen aan Israël, iets wat deze universeel gehate natie door de christelijke geschiedenis heen heeft ontbeerd en nu werkelijk verwelkomt. Maar er lijkt vaak sprake te zijn van een zekere oppervlakkigheid in kennis over de historische details van Israëls wedergeboorte, een naïviteit over haar huidige geestelijke toestand en een jammerlijke vergeetachtigheid voor wat de Bijbel duidelijk voorspelt als de uiteindelijke bestemming van de Joden: Israëls volledige herstel tot de HEERE.

Een al te...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie