Israël besteedt miljoenen aan de renovatie van de toeristische zones in Tiberias

Hoe Tiberias weer een aantrekkelijke stad voor toeristen moet worden.

Door Redactie Israel Today | | Onderwerpen: toerisme, Tiberias
Uitzicht op Tiberias vanuit een winkelcentrum. De stad moet weer een aantrekkelijke bestemming voor toeristen worden. Foto: Michael Giladi/Flash90

Het Israëlische Ministerie van Toerisme trekt 10 miljoen sjekel uit voor de restauratie van de promenade in Tiberias. Het project zal bijdragen aan het herstel van de stad en tot de renovatie, ingebruikneming en ontwikkeling van de promenade in Tiberias, die in de nacht van 14 op 15 mei 2022 zwaar werd beschadigd door de storm.

Het project voor het herstel en de ontwikkeling van de promenade in Tiberias, die de Alon Promenade en de Yarkon Straat omvat, zal in de eerste fase volledig worden gefinancierd door het Ministerie van Toerisme met een budget van 64 miljoen sjekel.

De promenade in Tiberias raakte in mei zwaar beschadigd door een storm.

Dit maakt deel uit van een besluit van de regering om ongeveer 90 miljoen sjekel uit te trekken voor het herstel van stormschade en de ontwikkeling van toeristische projecten in Tiberias.

Minister van Toerisme Yoel Razvozov: “Er is een einde gekomen aan de vele jaren waarin Tiberias werd verwaarloosd. Wij brengen Tiberias terug op de voorgrond van toeristische steden in Israël. Het toeristenseizoen is in volle gang en wij werken zo snel als wij kunnen om de bewoners en ondernemers van Tiberias hun middelen van bestaan terug te geven. En vandaag is er eindelijk een einde gekomen aan de vele jaren van verwaarlozing van Tiberias. De gehele staat Israël wenst het succes van de stad en het herstel van het vermogen van Tiberias om massa’s toeristen te ontvangen die veel geld naar de stad en het land zullen brengen”.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox