Israël bereidt zich voor op hittegolf

Israël bereidt zich voor op extreme temperaturen en mogelijke stroomuitval.

Door Redactie Israel Today | | Onderwerpen: weer
Kinderen zoeken verkoeling in een park bij de Toren van David in Jeruzalem. Foto: Chaim Goldberg/Flash90

Israël staat bekend om zijn hete zomers. Daarom klinkt het voor veel lezers misschien een beetje vreemd als we klagen over de hitte hier in de zomermaand juli. Maar we zijn ook maar mensen en op een gegeven moment wordt het ons ook te heet. Nu heeft zich een hittegolf aangekondigd die ons de komende week zal vergezellen.

In sommige gebieden kunnen de temperaturen oplopen tot 46 graden Celsius. De hittegolf heeft de mooie naam “Cleon” gekregen.

De hoogste temperaturen worden verwacht in de Jordaanvallei. Vanwege het gevaar van bosbranden heeft de Israëlische weerdienst een verbod op branden in parken en reservaten afgekondigd.

Vanwege de voorspelling zal de Israel Nature and Parks Authority veel wandelpaden in het hele land sluiten van woensdag tot minstens zondag.

Mensen wordt geadviseerd om tijdens de hitte binnen te blijven in ruimten met airconditioning en om buitenactiviteiten uit te stellen tot de avonduren. Toeristische faciliteiten zullen gesloten zijn.

Vandaag worden de volgende temperaturen verwacht: Jeruzalem 34 graden, Tel Aviv 32 graden, Modiin 35 graden, Haifa 30 graden, Tiberias aan het Meer van Galilea 42 graden, aan de Dode Zee 43 graden, Beersheva 36 graden, Eilat aan de Rode Zee 43 graden.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox