Israël bereidt de komst van toeristen voor

De Israëlische regering werkt er hard aan om zeer binnenkort weer toeristen toe te laten. Minister van Toerisme en lid van het ‘Corona­-kabinet’ Yoel Razvozov bezocht woensdag de lucht­haven Ben Goerion om de toegangs­proce­dures tot het land te onderzoeken.

Door Redactie Israel Today |

Afbeelding: Reizigers komen aan op de luchthaven Ben Goerion. (Foto: Nati Shohat/Flash90)

De rondleiding is een directe voortzetting van de discussie in het Corona­-kabinet, waarin de minister van Toerisme een schets presenteerde voor de terugkeer van toeristen naar Israël. Premier Naftali Bennett heeft de overheids­instanties verzocht met de uitvoering van dit plan te beginnen om klaar te zijn voor de terugkeer van toeristen naar het land.

De minister werd op de luchthaven Ben Goerion vergezeld door Maj.-Gen.(ret.) Roni Numa, ambtenaren van het Ministerie van Volksgezondheid, ambtenaren van de Israel Airports Authority en ambtenaren van de Immigratiedienst.
Samen bespraken zij de twee routes die toeristen toegang tot Israël zullen verlenen.
Een route wordt gereserveerd voor diegenen die gevaccineerd zijn met door de FDA of de EMA goed­ge­keurde vaccins en die een PCR-test zullen ondergaan.
Een tweede route is gereserveerd voor diegenen die zijn gevaccineerd met vaccins die niet zijn goedgekeurd door het Israëlische ministerie van Volksgezondheid. Deze inkomende toeristen zullen serologische tests onder­gaan op een aange­wezen terrein op de luchthaven Ben Goerion. De toerist krijgt de testresultaten na ongeveer 15 minuten.

De Israëlische minister van Toerisme Yoel Razvozov tijdens zijn rondleiding op de luchthaven Ben Goerion.

Minister Razvozov zei na de rondleiding: ‘Er zijn, en het is mogelijk om, manieren te vinden waarop de toeris­tische industrie weer in bedrijf kan worden genomen, terwijl tegelijkertijd de gezondheid van de Israëlische burgers wordt beschermd. Ik ben blij dat de ministers begrijpen dat het inkomend toerisme naar Israël moet terugkeren. Zolang het ziekte­cijfer het toelaat, is de streefdatum voor de terugkeer van het inkomend toerisme naar Israël 1 augustus. Het moet voor iedereen duidelijk zijn dat elk uitstel van de streefdatum een compensatie voor de getrof­fen toeristen­industrie zal vergen.’

‘Mijn indruk van de rondleiding is dat de infrastructuur voor het serologische testcomplex dat binnen 15 minuten een uitslag zal geven, nog niet bestaat. Maar, in coördinatie met de ministeries van Volksgezondheid, Vervoer en Binnenlandse Zaken, zal ik werken aan de uitvoering van het hele schema. Er zijn alternatieven in dit verband, zoals de erkenning door het Israëlische Ministerie van Volksgezondheid van buitenlandse laboratoria die toeristen serologische certificaten geven – maar ik vertrouw op de professionals die zullen weten hoe zij het beste product voor de Staat Israël kunnen brengen’.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.