Israël belooft zijn grenzen niet opnieuw te sluiten

“Zekerheid is belangrijk voor de toeristische sector,” zegt de minister, nu Israël bezoekers probeert aan te moedigen om terug te keren naar het Heilige Land.

Door Redactie Israel Today | | Onderwerpen: toerisme, corona
Minister van Toerisme Yoel Razvozov (2e van links) en President Isaac Herzog (midden) geven deze week het startschot voor een conferentie over toerisme. (Foto: Ministerie van Toerisme Israël.)

We hebben het al een paar keer gemeld in de afgelopen maanden, in een aantal gevallen voorbarig, maar Israël is echt weer open voor toerisme, en regeringsfunctionarissen beloven nu dat het niet opnieuw gesloten zal worden.

Bij de aftrap van een toerisme conferentie eerder deze week, erkende minister van Toerisme Yoel Razvozov dat “zekerheid belangrijk is voor de toeristische industrie. Daarom kondig ik met trots aan dat we na gesprekken met premier Naftali Bennett zijn overeengekomen dat het niet mogelijk is om het luchtruim voor toeristen te sluiten.”

Bijna twee jaar lang, toen de pandemie van het coronavirus Israël teisterde, waren de grenzen van het land gesloten voor niet-staatsburgers. Dit had een bijna fatale impact op het toerisme, een industrie waar velen in Israël van afhankelijk zijn.

En hoewel de grenzen enkele maanden geleden opnieuw opengingen, lijkt het erop dat degenen die het Heilige Land opnieuw willen bezoeken toch huiverig zijn om tickets te boeken uit vrees dat de volgende golf van COVID-besmettingen hen zou kunnen dwingen te annuleren.

Razvozovs aankondiging was bedoeld om die vrees weg te nemen. Als het nieuwe beleid standhoudt, zal Israël zich niet afsluiten voor toeristen, zelfs niet in het geval van een nieuwe golf van besmettingen. De tijd zal leren of dat een realistisch standpunt is.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox