Israël begint met vaccineren van Palestijnse arbeiders

Israël is deze week begonnen met zijn inentings­campagne voor Palestijnse werknemers die een geldige licentie hebben om in Israël en de Joodse gemeen­schappen in Judea en Samaria te werken. Dit is in het gemeen­schap­pe­lijk belang van beide partijen. Maar willen ze allemaal een injectie?

Door Yossi Aloni |

De operatie wordt uitgevoerd door het ministerie van Volksgezondheid en de Eenheid voor de Coördinatie van OverheidsActiviteiten in de Gebieden (COGAT), de Autoriteit voor Grensovergangen in het ministerie van Defensie, het Centrale Commando en Magen David Adom.

De vaccinatie stations, die bij de diverse doorlaatposten in Judea en Samaria zijn opgezet, begonnen maandag­ochtend met vaccineren. Ze worden bemand door Magen David Adom (het Israëlische Rode Kruis) en Israëlische militaire medici.

In de loop van de komende twee weken kan elke Palestijnse arbeider die dat wil, worden gevaccineerd bij een van deze stations. Dit gebeurt in coördinatie met zijn werkgever en de relevante overheidsinstanties.

Het hoofd van de operationele afdeling van COGAT, kolonel Eyal Zevi: ‘Vandaag beginnen we de vaccinatie­campagne voor Palestijnse arbeiders in Israël en in de Joodse gemeenschappen in Judea en Samaria. De campagne streeft ernaar, de volksgezondheid en het functioneren van de economie te beschermen. Het coronavirus kent geen geografische grenzen, en daarom is de vaccinatie van de Palestijnse werknemers een gemeenschappelijk belang voor beide partijen.’

Het hoofd van COGAT, majoor-generaal. Kamil Abu Rukun, legde uit: ‘Vandaag starten we de vaccinatie­campagne voor Palestijnse arbeiders die in Israël werken, en ik adviseer alle betrok­kenen dit te doen. Het is in ons gemeen­schappelijke belang voor de gezond­heid en de economie, omdat we wat de Corona-epidemie betreft in dezelfde regio wonen, en we moeten allemaal deelnemen aan de inspanning om de verspreiding van Covid-19 in de regio te stoppen, terwijl ze de volksgezondheid en het functioneren van de economie behouden . Dat is de enige manier om het Coronavirus te overwinnen en terug te komen naar ons normale dagelijkse leven. ‘

Lees ook:
BBC erkent: Israël hoeft Palestijnen niet te vaccineren,
Abbas verbiedt Israëls aanbod Arabieren te vaccineren.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.