Israël arresteert de terrorist die bommen voor aanslag in Jeruzalem maakte

De 26-jarige Eslam Froukh, een inwoner van Kafr Aqab, bouwde de bommen die twee Israëli’s doodden en meer dan 20 verwondden, met behulp van instructies die hij op het internet vond.

Door Jewish News Syndicate (JNS) | | Onderwerpen: Jeruzalem, terreur
Politie en veiligheidspersoneel op de plaats van de terroristische aanslag in Jeruzalem, op 23 november 2022. Foto: Oliver Fitoussi/Flash90

De dodelijke aanslagen van 23 november in Jeruzalem werden volgens de Israëlische veiligheidsdiensten uitgevoerd door een Palestijnse inwoner van Kafr Aqab, die alleen handelde.

Eslam Froukh, 26, werd op 29 november gearresteerd na uitgebreid onderzoek, volgens de Israëlische veiligheidsdienst (Shin Bet) en de Israëlische politie.

Hoewel Froukh zich identificeert met de terreurgroep Islamitische Staat, heeft hij de bomaanslagen op eigen houtje gepland, aldus de verklaring.

“Zoals we beloofd hebben, hebben we hem gevonden. Israël zal elke terrorist vinden die onze burgers aanvalt en hem met de volle kracht van de wet aanpakken,” zei scheidend Israëlische premier Yair Lapid.

“Wij zullen het terrorisme blijven bestrijden en terroristen en degenen die hen sturen met de volle kracht van de wet aanpakken,” voegde hij eraan toe.

De bij de aanslagen gebruikte explosieven werden gemaakt in een door Froukh gegraven kuil in de regio Binyamin in Judea en Samaria, volgens instructies die op het internet zijn gevonden, aldus de politie.

Ruw materiaal voor meer explosieven werd in de put gevonden, evenals een Carlo-type machinepistool. Bij de arrestatie van Froukh werd ook een gebruiksklare bom in zijn bezit aangetroffen, aldus de verklaring.

Twee Israëlische burgers – Tedsha Tashuma (een 50-jarige vader van zes kinderen uit Pisgat Ze’ev) en Aryeh Shechopek, 16 jaar, een Canadees-Israëlische burger uit Har Nof in Jeruzalem – werden gedood en meer dan 20 mensen raakten gewond bij de aanslagen.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox