Is Elon Musk een zionist?

Tijdens zijn bezoek aan Israël in 2018 bezocht de tech-visionair historische plaatsen die verband houden met het moderne zionisme.

Door Redactie Israel Today | | Onderwerpen: technologie
Elon Musk ziet Israël als een belangrijke tech-grootmacht, en nam zijn kinderen mee tijdens een bezoek in 2018. Foto: EPA-EFE/ALEXANDER BECHER

De bekende tech-visionair Elon Musk heeft de mediawereld opgeschud door Twitter te kopen. Dit heeft de discussie aangewakkerd over Musk’s standpunten op zowel politiek als sociaal vlak. Natuurlijk willen we dan ook graag weten wat zijn gedachten zijn met betrekking tot Israël.

Misschien herinneren jullie je nog wel dat Musk in 2018 een verrassingsbezoek bracht aan de Joodse staat.

Hij had onder meer een ontmoeting met toenmalig premier Benjamin Netanyahu en andere regeringsfunctionarissen, vermoedelijk in aanloop naar een lokale lancering voor Tesla, het automerk waar hij eigenaar van is.

Netanyahu vertelde later dat Musk Israël een “technologische macht” had genoemd en zijn ideeën had gedeeld over hoe de startup-nation zijn profiel van schone energie kon versterken door beter gebruik te maken van de Negev-woestijn.

Vorig jaar gaf Musk een belangrijke impuls aan de Israëlische robotica-startup BionicHIVE, toen hij een videoclip van het bedrijf retweette met het bijschrift: “De robot-toekomst komt eraan.”

De oprichter van onder meer Tesla en SpaceX zei ook uit dat hij samen met zijn kinderen was gekomen om de cultuur en geschiedenis van Israël te ontdekken.

Op Instagram postte Musk verschillende foto’s en video’s van zichzelf terwijl hij bekende plekken bezocht in Israël, waaronder Jeruzalem en Masada.

Musk verwees met het bijschrift ‘Leef vrij of sterf’ bij een selfie op Masada naar de Joodse rebellen die op de top van het fort lang stand hielden tegen de Romeinen, een strijd die eindigde doordat de Joden zelfmoord pleegden om te voorkomen dat ze gevangen werden genomen en tot slaaf gemaakt. Vandaag is deze gebeurtenis een symbool van het zionisme. Sommige eenheden van de Israel Defense Forces (IDF) worden juist om deze reden beëdigd op de top van Masada.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht dat is gedeeld door @elonmusk

Is dat genoeg om Elon Musk een zionist te noemen? In de ogen van Israëls tegenstanders heeft hij vast en zeker genoeg gedaan om zo’n titel te verdienen.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox