LedenIran is al nucleair bewapend, dus waarom hebben we een deal nodig?

Het gaat er niet langer om de ayatollahs ervan te weerhouden een kernbom te ontwikkelen, maar om tijd te winnen om voor te bereiden op een nucleair Iran.

Door Eyal Zisser |
Een illustratie van een Iraanse ballistische raket. Foto: Allexxandar/Shutterstock

(JNS) De internationale gemeenschap onder leiding van de VS lijkt te naderen tot het ondertekenen van een nieuwe nucleaire deal met Iran. Aan beide zijden van de onderhandelingstafel zijn er mensen die er zorg voor dragen een dik rookgordijn te creëren om “de vijand te verwarren”. Helaas is de vijand in hun ogen niet Teheran, maar degenen die tegen een overeenkomst met Iran zijn – in de eerste plaats Israël. Maar de mist van de strijd trekt uiteindelijk op. De afgelopen dagen is duidelijk geworden dat, ondanks berichten dat beide partijen bij de besprekingen zich zo ingroeven dat er een impasse en zelfs een crisis dreigde, zij in feite dicht bij een beslissing zijn.

Vanaf het eerste moment van het presidentschap van Joe Biden heeft zijn regering openlijk verklaard dat zij vastbesloten is om tegen bijna elke prijs een overeenkomst te sluiten die de VS in staat zal stellen het “Iran-dossier” af te sluiten en zich los te maken van de problemen in het Midden-Oosten. De Iraniërs van hun kant willen een overeenkomst die hun sancties zal verlichten. Maar...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie