Iraanse woordvoerder volgt Israël op Twitter

‘Er is een nieuwe volger op onze Perzisch-talige twitter, hier om te vernemen wat Iraniërs denken over hun regime als hen niet het zwijgen wordt opgelegd,’ tweette Yiftah Curiel, hoofd Digitale Diplomatie van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Door TPS |

Die nieuwe volger is Reza Noroozpour, plaats­vervan­gend woord­voerder van de Iraanse regering. ‘Het Iraanse regime blokkeert sociale media voor Iraniërs, volgt dan Israël om te horen wat zij zeggen; laat me je dit vertellen, het is niet goed…,’ was het commentaar van Yuval Rotem, directeur-generaal van het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken.

Het digitale diplomatieteam van Israël vierde vorige week een mijlpaal in zijn sociale-mediacampagne voor de Farsi-sprekende wereld, en in het bijzonder voor Iran, toen het 500.000 volgers van zijn Instagram-account bereikte.

‘Veel dank aan de 500.000 Iraanse vrienden die ons volgen’, zei het ministerie van Buitenlandse Zaken in zijn Farsi Instagram-account.

Israël heeft eveneens een groot aantal volgers in de Arabisch sprekende wereld. Meer dan 1,5 miljoen Arabisch sprekende mensen uit 22 Arabische landen volgen Israël in het Arabisch op Facebook, Twitter, Instagram en YouTube, waarbij de inhoud honderden miljoenen keren per jaar wordt bekeken.

Het gebruik van sociale media stelt Israël in staat om een boodschap van diversiteit, vrede en co-existentie te delen met miljoenen Arabieren over de hele wereld, evenals informatie over de huidige ontwikkelingen op het gebied van politiek en veiligheid, legde het ministerie van Buitenlandse Zaken uit.
Het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken onderhoudt meer dan 800 online kanalen in 50 talen.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.