IDF-soldaten hijsen Israëlische vlaggen in de Gazastrook

Op foto’s die circuleren op het internet zijn soldaten te zien van de Golani-brigade van de IDF bij het hoofdbureau van politie en het parlementsgebouw van Hamas.

Door Jewish News Syndicate (JNS) | | Onderwerpen: Gazastrook, IDF, Hamas

Een afbeelding die dinsdag online circuleerde, toont soldaten van de Golani-brigade van de IDF die de Israëlische vlag hijsen bij het hoofdkwartier van de Hamas-politie in de Gazastrook. De soldaten hielden ook een vlag van het 13e Golani-bataljon vast nadat ze het gebouw hadden veroverd op Palestijnse terroristen. Het is onduidelijk wanneer de foto is genomen.

Op maandag verspreidden Israëlische media een foto van IDF-soldaten die Israëlische vlaggen omhoog hielden in het parlementsgebouw van Hamas in Gaza Stad.

Vorige week werd een video vrijgegeven waarop te zien is hoe soldaten een vlag hijsen op een strand in Gaza en het Israëlische volkslied Hatikva zingen.

Maandagavond verklaarde de Israëlische minister van Defensie Yoav Galant dat Hamas de controle over de Gazastrook had verloren. “Er is geen Hamasmacht die de IDF kan tegenhouden. De IDF rukt op naar elk punt. … De terroristen vluchten naar het zuiden. Burgers plunderen de bases van Hamas. Ze hebben geen vertrouwen in de [Hamas] regering”

De Israëlische strijdkrachten in Gaza “opereren volgens plan en voeren taken nauwkeurig en dodelijk uit”, zei de minister van Defensie, eraan toevoegend dat de IDF haar acties tegen het uitgebreide netwerk van tunnels van Hamas “intensiveert”. “We werken per taak. We hebben geen stopwatch. We hebben doelen. We zullen onze doelen bereiken,” zei Galant.

Op 29 oktober hesen soldaten van het 52e Bataljon van de 401e Brigade van het Pantserkorps, die als een van de eersten de noordelijke Gazastrook binnenkwamen nadat de grondoperatie in het weekend was begonnen, de Israëlische vlag op een van de gebouwen daar, zoals te zien is in een video die op internet is gepubliceerd. In de video is een soldaat te horen die zijn kameraden opneemt terwijl ze de vlag hijsen en zeggen dat drie weken na de massamoord op Israëli’s door Hamas-terroristen op 7 oktober, de troepen “de Israëlische vlag hijsen in het hart van de Gazastrook, op het strand. We zullen niet vergeten, we zullen niet vergeven en we zullen niet stoppen tot de overwinning.”

Het is de eerste keer dat er een Israëlische vlag wordt gehesen in Gaza sinds de terugtrekking in 2005.

Op een foto die op internet circuleert, is te zien hoe soldaten van de Golani-brigade van de IDF de Israëlische vlag hijsen bij het politiehoofdkwartier van Hamas in de Gazastrook, 14 november 2023. Foto: Twitter

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox