IDF sloopt huis van terrorist die broers Yaniv vermoordde

Israëlische troepen stuitten op gewelddadige botsingen tijdens de sloopoperatie aan de rand van Nablus.

Door Jewish News Syndicate (JNS) | | Onderwerpen: oorlog tegen terreur
De IDF vernietigde het huis van de terrorist uit Nablus die op 26 februari de broers Yaniv doodde in Huwara. Foto: IDF.

Israëlische strijdkrachten hebben vannacht het huis verwoest van de Palestijnse terrorist die op 26 februari de broers Hallel en Yagel Yaniv vermoordde in Huwara in Samaria.

Abdel Fattah Hussein Kharousha, een lid van Hamas, schoot de broers neer toen ze vastzaten in het verkeer op Route 60, die door het Arabische dorp loopt. De terrorist werd op 7 maart gedood door IDF-soldaten.

Kharousha’s huis in het Askar vluchtelingenkamp aan de rand van Nablus (Shechem) werd eind maart in kaart gebracht voor mogelijke sloop. De slooporder werd op 11 mei aangekondigd.

Tijdens de sloop werden de Israëlische troepen aangevallen met stenen, explosieven en brandende banden. De soldaten reageerden door maatregelen te nemen om de menigte uiteen te drijven.

Er werden geen gewonden gemeld.

Volgens een opiniepeiling is 71% van de Palestijnen voor het doden van de gebroeders Yaniv, terwijl slechts 21% ertegen is.

De ouders van de broers, Esti en Shalom Yaniv, schreven een brief aan de IDF-soldaten die het huis van de terrorist vernietigden:

  • “Jullie zijn gekozen om de eer van onze zonen, de eer van Israël en onze nationale trots te herstellen. Maar onze kinderen zullen niet worden teruggebracht door jullie sloop van het huis. De pijn van het gemis zal niet afnemen. Het gapende gat zal niet kleiner worden.
    Maar als we het huis afbreken, zullen we weten dat er een wet en een rechter is. En bovenal zullen de goddelozen die tegen ons in opstand komen weten dat ze een zware prijs zullen betalen voor hun criminele daden, en op hun kosten. En iedereen in de omgeving zal weten dat iedereen die een hand opheft tegen een Jood in het Land Israël, zal weten dat zijn huis verwoest zal worden en dat zijn einde nabij is.”

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox