IDF schakelt terreurcel uit op weg naar aanslag

De operatie kwam een dag nadat een lid van de Islamitische Jihad een man had vermoord in het hart van Tel Aviv.

Door Jewish News Syndicate (JNS) | | Onderwerpen: oorlog tegen terreur
Israëlische troepen opereren in Jenin. Foto: IDF.

Israëlische troepen verijdelden zondag een dreigende Palestijnse aanval, waarbij drie leden van een terreurcel werden gedood in de buurt van de stad Jenin in het noorden van Samaria.

Op videobeelden die zijn verspreid door de publieke omroep KAN is te zien hoe IDF-soldaten het vuur openen op een voertuig in de buurt van de stad Arrabeh, ten zuidwesten van Jenin.

Na het vuurgevecht vonden IDF-soldaten een aanvalsgeweer in het voertuig. De lichamen van de drie terroristen zijn in bewaring bij de Israëlische autoriteiten.

Volgens de autoriteiten stond de cel onder leiding van Naif Abu Suias, 26 jaar, een inwoner van het vluchtelingenkamp in Jenin. Abu Suias stond “bekend om zijn militaire activiteiten tegen de Israël Defense Forces en voor het promoten van de militaire activiteiten van terroristen uit de Gazastrook”, volgens de Israëlische Veiligheidsdienst (Shin Bet).

IDF woordvoerder Rear Admiral Daniel Hagari zei dat de cel van Abu Suias van plan was om op Israëlische burgers te schieten vanuit een auto in Samaria, vergelijkbaar met de aanslag op Meir Tamari op 31 mei.

De terreurcel was al betrokken geweest bij eerdere aanslagen, voegde Hagari eraan toe.

“Ik prijs de veiligheidstroepen en de IDF voor het verijdelen van een terreurcel die op weg was om Israëlische burgers aan te vallen,” zei premier Benjamin Netanyahu. “We zullen blijven optreden tegen degenen die ons willen aanvallen, ongeacht waar of wanneer.

Zaterdagavond werd een Israëlische man gedood door een terrorist in het hart van Tel Aviv.

De terrorist is de 22-jarige Kamel Abu Bakr uit Rummanah in de buurt van Jenin. Volgens de Shin Bet was Abu Bakr lid van de terreurgroep Islamitische Jihad en hield hij zich al zes maanden schuil in het kamp Jenin.

Zondag werd bekend dat de Shin Bet verschillende familieleden van Abu Bakr had gearresteerd in verband met de aanslag.

De veiligheidsdiensten onderzoeken of Abu Bakr medeplichtigen had en hoe hij zonder inreisvergunning de veiligheidsbarrière aan de wapenstilstandslijn van 1949 kon oversteken.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox