IDF opent elite gevechtseenheden voor vrouwelijke soldaten

“Gevechtscursussen zullen beginnen voor vrouwen die screenings ondergaan voor Unit 669, die is geclassificeerd als een eenheid van de speciale strijdkrachten,” zei het leger.

Door Redactie Israel Today | | Onderwerpen: IDF
Vrouwelijke Israëlische gevechtssoldaten tijdens een oefening. Foto: Hadas Parush / Flash90

De stafchef van de Israel Defense Forces, Lt. Gen. Aviv Kochavi, is begonnen met een screeningproces voor vrouwelijke soldaten die willen dienen in gevechtseenheden die voorheen alleen openstonden voor mannelijk personeel, kondigde het Israëlische leger dinsdag aan.

De eenheden, die door de IDF-woordvoerderseenheid worden beschreven als eenheden die belangrijke gevechtstaken vereisen, omvatten:

  • de elite-eenheid 669 luchtgevechtsredding;
  • de elite-eenheid Combat Engineering Corps Yahalom, die gespecialiseerd is in technische doorbraken en sabotageoperaties;
  • de Mobiliteitseenheid van het Infanteriekorps, die voertuigen gebruikt om kritieke logistieke en andere soorten voorraden over te brengen.

De woordvoerderseenheid omschrijft de IDF als een volksleger dat “professioneel functioneert en in overeenstemming is met de operationele vereisten van het slagveld”. Ook werd verklaard:

“Een centraal doel van de IDF is het maximaliseren van de menselijke hulpbronnen, terwijl de nadruk wordt gelegd op de operationele vereisten en het bieden van mogelijkheden voor alle militairen om zinvolle dienst te hebben. Vandaag de dag zijn vrouwen betrokken bij de meeste posities in de IDF, waaronder een groot aantal gevechtsrollen, gevechtsondersteunende rollen, technologische posities en commandoposities in de gehele IDF.”

Kochavi had eerder opdracht gegeven tot de vorming van een taskforce, onder leiding van de voormalige commandant van de grondtroepen, Maj. Gen. Yoel Strick.

“De taskforce voerde een grondig onderzoek uit met betrekking tot de plaatsing van vrouwen in aanvullende gevechtsfuncties binnen de IDF. De taskforce onderzocht of de IDF aan haar doel voldoet, waarvan het eerste is om aan de operationele behoeften te voldoen, alsmede de gezondheid en veiligheid van alle IDF-soldaten te handhaven en het IDF-personeel zo volledig mogelijk te benutten. Het onderzoek is in de afgelopen maanden voorgelegd aan de chef van de generale staf en het generale stafforum,” aldus het leger.

Video (met Engelse ondertiteling) van het gemengde Bardelas Bataljon in training:

Het Bardelas Bataljon (227e Bataljon) is een gemengd infanteriebataljon. Het is het derde gemengde bataljon in de Israel Defense Forces. Het werd opgericht in augustus 2015 en begon een jaar later met zijn operaties. Het bataljon leidt zowel mannelijke als vrouwelijke gevechtssoldaten op om veiligheid te bieden in de Arava-regio, die zich uitstrekt van de Dode Zee tot Eilat.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox