LedenIDF identificeert ‘evenveel doelen in een maand als in een jaar’.

Stafchef Lt. Gen. Aviv Kochavi belicht hoe kunstmatige intelligentie leidde tot een revolutie op het gebied van intelligentie.

Door Yaakov Lappin | | Onderwerpen: anti-terreur, IDF
IDF stafchef Lt. Gen. Aviv Kochavi spreekt op een conferentie van het Gazit Instituut in Tel Aviv, 4 november 2022. Foto: Gideon Markowicz / Flash90

Het Israël Defense Forces’ Intelligence Directorate gebruikt kunstmatige intelligentie om in een maand hetzelfde aantal doelen te genereren, als dat het ooit haalde in een jaar. Dit onthulde IDF chef-staf, luitenant generaal Aviv Kochavi op zondag.

Kochavi, sprekend op een conferentie georganiseerd door het Gazit Instituut van de militaire inlichtingendienst, zei dat het Targets Center, opgericht door het directoraat in maart 2019, een belangrijke krachtvermeerderaar is geworden.

“Het neemt al onze bestaande geavanceerde sensoren en bronnen – we hoefden bijna geen nieuwe sensoren te bouwen – en verbond deze vermogens met geavanceerde kunstmatige intelligentie,” zei Kochavi. “Het resultaat is dat het aantal [potentiële vijandelijke] doelen dat we per jaar identificeerden, we nu in een maand of twee produceren, afhankelijk van de arena. De betekenis hiervan voor de strategie is enorm.”

In Syrië, bijvoorbeeld, zijn dergelijke inlichtingen gekoppeld aan precisievuurkracht om de Iraanse plannen om een oorlogsmachine tegen Israël op te bouwen ernstig te verstoren.

Er zijn bijvoorbeeld drie doelen gesteld door de overleden Iraanse Quds Force-commandant Qassem Soleimani. In plaats van dat Syrië tienduizenden door Iran...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie