LedenIDF: “Drones speelden een belangrijke rol in de recente Gaza-oorlog”

De operationele activiteit van de drone-squadrons is goed voor ongeveer 80% van alle operationele vlieguren van de Israëlische luchtmacht.

Door Gil Tanenbaum |
Een IDF-soldaat bestuurt een drone. Foto: Bureau van de IDF-woordvoerder.

De IDF maakte woensdagavond bekend in welke mate drones – onbemande luchtvaartuigen (UAV’s) – hebben bijgedragen tot het succes van Israëls recente “Operatie Ochtendgloren”. De 55 uur durende operatie om de infrastructuur van de terreurgroep Islamitische Jihad in de Gazastrook lam te leggen, eindigde 10 dagen geleden.

Volgens de IDF hebben haar drones tijdens de operatie meer dan 2.000 vlieguren gemaakt, meer dan 100 vluchten uitgevoerd en tientallen aanvallen uitgevoerd.

De drones vormden een belangrijk onderdeel van de operationele activiteiten van de IDF tijdens operatie Ochtendgloren. De IDF verklaarde dat de drones tijdens de operatie “nauwkeurig en dodelijk” hebben gehandeld en een “zware prijs” hebben geëist van de Islamitische Jihad door de capaciteiten van de organisatie te beschadigen.

Op afstand bestuurde vliegtuigen zijn de afgelopen jaren een invloedrijke factor geworden in de operationele activiteiten van de IDF. Volgens de IDF zijn de UAV’s te allen tijde in de lucht en voeren zij verkennings-, observatie-, aanvals- en gevechtsmissies uit.

Een bloeiende industrie

De IDF...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie