IDF doodt leider van “Lion’s Den” en vier andere terroristen bij inval

“Er zijn en er komen geen vluchtsteden voor terroristen”, zegt de Israëlische minister van Defensie.

Door Gil Tanenbaum | | Onderwerpen: Lion's Den, anti-terreur
Israëlische troepen op jacht naar "Lion's Den"-terroristen in het gebied van Bijbels Sichem. Foto: TPS

De IDF heeft, in samenwerking met andere Israëlische veiligheidstroepen zoals de grenspolitie en de Algemene Veiligheidsdienst, vannacht een inval gedaan in een bommenmakerij in Nabloes (het Bijbelse Sichem) die toebehoort aan de nieuwe terreurgroep die bekend staat als de “Lion’s Den”. In de loop van de antiterreuractie werd de installatie naar verluidt vernietigd en de IDF bevestigde dat vijf terroristen werden gedood, waaronder een hooggeplaatste medewerker van de Lion’s Den.

De inval kwam na weken van toegenomen terroristische activiteiten in Samaria, waaronder schietaanvallen op IDF-personeel dat er wegen en steden bewaakt.

Over het uitvoeren van anti-terreuraanvallen door Israël in gebieden van de Palestijnse Autoriteit zoals Nablus, zei minister van Defensie Benny Gantz:

“Er zijn geen vluchtsteden voor terroristen en die zullen er ook niet komen. We zullen blijven optreden tegen iedereen die probeert de burgers van Israël schade toe te brengen, waar en wanneer dat ook maar nodig is.”

De inval werd uitgevoerd in wat werd omschreven als een “schuilplaats” appartement in het centrum van Nabloes dat door de belangrijkste operatoren van de terreurgroep Lion’s Den werd gebruikt als hoofdkwartier en productielocatie voor explosieven. De strijdkrachten vernietigden de plaats waar de explosieven werden gemaakt.

Tijdens de activiteit, meldt de IDF, werden meerdere gewapende verdachten geraakt door Israëlisch vuur en volgens Palestijnse rapporten waren er meerdere gewonden. Tientallen Palestijnen verbrandden banden en gooiden stenen naar de Israëlische troepen. De troepen reageerden met scherp op de gewapende verdachten die op hen schoten.

The Lion’s Den was verantwoordelijk voor de aanslag waarbij twee weken geleden IDF stafsergeant Ido Baruch om het leven kwam bij een aanslag naast de gemeenschap Shavei Shomron. Het is ook verantwoordelijk voor een poging tot een terroristische aanslag in Tel Aviv en het plaatsen van een explosief bij een tankstation in Kedumim.

Zij probeerden ook een schietpartij uit te voeren in de gemeenschap Har Bracha en gooiden een granaat naar IDF-soldaten.

Onlangs is deze terroristische groepering doorgegaan met het rekruteren, plannen en uitvoeren van aanslagen gericht tegen onschuldige Israëlische burgers.

Israel Today berichtte onlangs over hoe de in Nablus gevestigde groep met succes haar invloed heeft uitgebreid onder de Arabische bevolking van de regio Jeruzalem.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox