IDF-chef waarschuwt: ‘Israël zal gedurende 2024 in oorlog zijn’

De oproepen van westerse politici om het conflict te beëindigen zijn erg voorbarig. De oorlog tegen Hamas is nog lang niet voorbij.

Door Redactie Israel Today | | Onderwerpen: Gazastrook, oorlog in Israël, Hamas
Stafchef Herzi Halevi met zijn troepen in Gaza. Foto: IDF woordvoerder.

Westerse staatshoofden en regeringsleiders, en in het bijzonder de Amerikaanse president Joe Biden, die dit jaar voor verkiezingen staat, willen dat er eindelijk een einde komt aan de oorlog van Israël tegen Hamas.

Zoals verwacht is de volle omvang van de gruwel die Israël overkwam op 7 oktober langzaam uit het geheugen van het Westen verdwenen, en daarmee ook de steun en support die zo sterk en ondubbelzinnig was in de eerste weken van de “Simchat Thora Oorlog”.

Met de Amerikaanse presidentsverkiezingen in het vooruitzicht wil het Witte Huis de Gaza-oorlog zo snel mogelijk uit de nieuwscyclus verwijderen. Biden’s vroege steun voor Israël is niet populair bij delen van zijn Democratische achterban en zou hem stemmen kunnen kosten in november.

Maar of de internationale mainstream media hem nu wel of geen overmatige aandacht blijven geven, de oorlog tegen Hamas zal tot ver na de Amerikaanse verkiezingen doorgaan, zei IDF stafchef Herzi Halevi.

“We zullen in Gaza in oorlog zijn, we zullen het hele jaar in Gaza vechten, dat is zeker,” zei Halevi na een situatiebeoordeling met officieren en commandanten van de IDF-divisie Judea en Samaria.

Halevi en Israëlische politici zullen het niet toegeven, maar het Westen, en Amerika in het bijzonder, zijn grotendeels schuldig aan het feit dat deze oorlog zo duur en langdurig is.

Decennialang hebben Washington en andere westerse machthebbers hun ogen gesloten voor de geïnstitutionaliseerde ophitsing in de Palestijnse samenleving. In moskeeën, op scholen en in de staatsmedia worden Palestijnse mannen, vrouwen en kinderen onophoudelijk gehersenspoeld om een conflict met Israël te zoeken en vrijwillig hun leven en dat van hun geliefden op te offeren voor het uiteindelijke doel: de vernietiging van de Joodse staat.

De Oslo-akkoorden voorzagen dat het Palestijnse volk zou worden opgevoed tot vrede. In plaats daarvan werden ze opgeleid voor oorlog.

Als Westerse leiders erop hadden gestaan dat de Palestijnen hun beloften nakwamen, zouden we ons nu misschien niet in deze situatie bevinden.

Een groep als Hamas zou zeker nooit zo populair en machtig zijn geworden zonder de steun van een bevolking die geïndoctrineerd is tot rassenhaat en geweld. En het bewijs hiervan duikt overal in Gaza op nu Israëlische soldaten van huis tot huis gaan. Verscheidene Arabischtalige exemplaren van Adolf Hitlers boek “Mein Kampf” werden gevonden in huizen in de Gazastrook.

  • In een interview met NBC onthulde president Herzog een document dat in beslag werd genomen door Israëlische troepen en waarin wordt onthuld hoe Hamas-commandanten zomerkampen oprichten voor kinderen om de jihad te voeren.
    – Joe Truzman (@JoeTruzman) 7 januari 2024

En in een interview met NBC’s “Meet the Press” onthulde de Israëlische president Isaac Herzog een document dat door de IDF in Gaza werd ontdekt en waarin zomerkampen voor Gazaanse kinderen worden beschreven die door de terreurgroep worden georganiseerd.

De plannen zijn “een instructie van Hamas-commandanten over hoe ze zomerkampen voor kinderen moeten organiseren om de waarden van de jihad te verspreiden”, vertelde Herzog aan de omroep.

“Er staat duidelijk in dat de waarden van jihad en verzet – dat wil zeggen terreur – moeten worden verspreid en hoe we er een gemilitariseerde samenleving van kunnen maken,” voegde de president eraan toe.

Terwijl zomerkampen normaal tot doel hebben om “van jongeren, kinderen en adolescenten burgers van de vrije wereld te maken, met vrijheid, met geluk, met vreugde, met sport – hier is hun hele doel om hen in terroristen te veranderen,” zei hij.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox