LedenIDF bereidt zich voor op verdere fasen van de ongekende evacuatie van de Gazastrook

Het doel van het leger bij de evacuatie van Gaza is om de burgerbevolking te beschermen, zei een hoge functionaris van het IDF Southern Command.

Door Yaakov Lappin | | Onderwerpen: Hamas, Gazastrook
Het Israëlische leger heeft ongekende inspanningen geleverd om de burgerbevolking van de Gazastrook te verplaatsen van de betwiste gebieden naar de aangewezen veilige zones. Foto: Abed Rahim Khatib / Flash90

Er is geen precedent in de geschiedenis van gewapende conflicten voor de omvang en de inspanningen van het evacuatieprogramma van het Israëlische leger voor de burgerbevolking in de Gazastrook.

Sinds het begin van de oorlog heeft de IDF ongeveer 1,5 miljoen burgers uit de Gazastrook geëvacueerd om ze uit de gevarenzone te halen.

In de afgelopen dagen heeft een hoge functionaris van het Southern Command van de IDF aanvullende informatie gegeven over deze inspanningen. De Bevolkingsevacuatie-eenheid van het Zuidelijk Commando leidt deze inspanningen en is een centraal onderdeel geworden van de operationele taal van de IDF, zei hij.

De eenheid heeft de unieke taak om het beeld van de burgersituatie te verbinden met het operationele domein van de IDF op een manier die geen enkele andere eenheid kan.

De IDF heeft twee doelen als het gaat om de beweging van burgers in de Gazastrook. Het belangrijkste doel is om de burgerbevolking te beschermen en tegelijkertijd het leger de operationele vrijheid te geven die het nodig heeft om actie te ondernemen tegen Hamas.

Hij benadrukte dat de inspanningen van de...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie