Hollywood-acteur gaat tekeer tegen antisemieten

De Amerikaanse acteur Jon Voight, die in tientallen films en tv-producties heeft gespeeld, liet na de laatste Gaza-oorlog en de daaropvolgende Amerikaanse uitbarstingen van antisemitisme zijn stem duidelijk horen en verdedigde Israël en de Joden op onverholen wijze.

Door David Shishkoff |

Afbeelding: Jonathon Voight bekijkt jihadistische raketten tijdens een bezoek aan Sderot, nabij de Gazastrook.

De niet-Joodse acteur en de vader van actrice Angelina Jolie, winnaar van een Academy award, is een trotse vriend van Israël en van het Joodse volk, en liet dat duidelijk horen via TikTok.

‘Wat is er mis met iedereen?’ zegt Voight in de monoloog waarin hij ook liberalen bekritiseert. ‘De Joden zijn eeuwenlang aangevallen. (…) Hoe durven jullie [hen] aan te vallen (…) in onze eigen straten, in Beverly Hills? (…) Wij als natie zullen achter Israël staan…’

Hollywood staat bekend om zijn anti-Israël standpunten. Dus dit zal voor velen als goed nieuws komen. Voight begon zijn acteercarrière in de jaren ’60. Hij is ook de vader van de beroemde filmster Angelina Jolie.

Acteur Jon Voight bezoekt Israëlische gewonden van terrorisme in 2011. (Foto: Dudu GreenspanFlash90)

Dit is niet de eerste keer dat de acteur moedig zijn solidariteit betuigt met Israël in de strijd tegen Hamas. In 2008 bezocht Voight Israël in het 60ste jaar van zijn onafhankelijkheid en kwam naar de Israëlische stad Sderot, die toen al te lijden had onder onvoorstelbare aantallen raketten die vanuit Gaza werden gelanceerd. Hij zei toen: ‘Ik wil de mensen van Sderot ontmoeten, ik wil ze vertellen: Elke dag vallen er raketten op jullie stad. We geven om jullie. We zijn jullie niet vergeten! En ik wil de geweldige bijdragen van Israël aan de mensheid onderstrepen.’

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.