Hoe kunnen de internationale media Israël blijven beschuldigen van een oorlog tegen Islamitische Jihadisten?

Laten we eerst kijken hoe ze verslag deden van deze laatste schermutseling met Palestijnse Islamitische Jihadisten (PIJ) in Gaza.

Door Rachel Avraham | | Onderwerpen: media, Palestijnse Islamitische Jihad
Israëlische soldaten patrouilleren tijdens een gebed ter nagedachtenis van een vermoorde rabbijn in 2015. Foto: Gershon Elinson / Flash90

In een artikel van de BBC getiteld “Israel-Gaza: dodental stijgt als Israël op een na hoogste commandant doodt,” benadrukken zij: “Het dodental blijft stijgen door luchtaanvallen in Gaza. Zes kinderen en verscheidene PIJ-strijders – waaronder leiders Khaled Mansour en Tayseer Jabari – zijn onder de 31 Palestijnen die naar verluidt zijn omgekomen.” Als bijkomstigheid voegen ze eraan toe: “Bijna 600 Palestijnse raketten en mortieren zijn sinds vrijdag afgevuurd op Israël, zei een Israëlische functionaris.”

Jihad-terroristen worden “leiders” en “strijders” genoemd, en Israël krijgt natuurlijk de schuld van al het bloedvergieten. “Het Gazaanse ministerie van Volksgezondheid gaf de schuld aan ‘Israëlische agressie’ voor de dood van Palestijnen en voor de meer dan 200 gewonden. Wat een “gezondheidsministerie” zou kunnen weten over “Israëlische agressie” is mij een raadsel, maar de BBC stelt geen vragen bij deze bewering van het Gazaanse gezondheidsministerie, dat gecontroleerd wordt door niemand minder dan Hamas!

Natuurlijk trekken ze wel Israëlische tegenbeweringen in twijfel. “Israël beschuldigde PIJ-militanten van het per ongeluk veroorzaken van ten minste enkele van deze doden – beweerde op zaterdag dat de groep een verdwaalde raket afvuurde die meerdere kinderen doodde in Jabalia, in de Gazastrook. De BBC heeft deze bewering niet onafhankelijk kunnen verifiëren.”

Juist. Een eenvoudige YouTube-zoekopdracht zou hebben onthuld dat Israël niet beweerde dat de jihadisten hun eigen kinderen doodden. De IDF publiceerde een onbewerkte video die duidelijk laat zien hoe een PIJ-raket verkeerd was afgevuurd, uit koers was geraakt en het gebouw had geraakt, waarbij de Arabische kinderen die binnen waren, werden gedood.

Heeft de BBC al gehoord van Twitter, of zijn ze nog steeds alleen op de radio?

The Guardian behandelde ‘Operatie Ochtendgloren’ op een soortgelijke manier en meldde: “6 kinderen zijn gedood in de gevechten”. Om er zeker van te zijn dat hun lezers zich bewust zijn van de “verschrikkelijke” dingen die Israël doet, leggen ze uit: “Israël en Egypte sloten kort erna de grenzen van de enclave, waardoor de 2 miljoen inwoners van het gebied de laatste 15 jaar worstelen met werkloosheid, een afbrokkelende medische infrastructuur en weinig elektriciteit en schoon water. De autoriteiten zijn niet in staat om de enige elektriciteitscentrale van brandstof te voorzien, waardoor deze ‘s middags is stilgelegd.”

Natuurlijk, geef Israël maar de schuld van 15 jaar Palestijns lijden onder het leiderschap van Hamas. Waarom niet? Mensen geven de Joden al eeuwen de schuld van veel van hun eigen problemen. Kom op Britten, jullie zijn beter dan dat.

Al Jazeera – de grote Arabische satelliet nieuwszender die, wat er ook gebeurt, graag de Palestijnse kant steunt – schreef een artikel: “Israëls aanval op Gaza,” waarin staat dat: “Israël heeft sinds vrijdag een golf van luchtaanvallen op Gaza uitgevoerd, waarbij ten minste 31 doden zijn gevallen, onder wie zes kinderen. De aanvallen hebben flatgebouwen verwoest en twee hooggeplaatste functionarissen van de gewapende groep gedood.” Tussen haakjes, die “hooggeplaatste gewapende functionarissen” zijn niemand minder dan enkele van de bloedigste Palestijnse terreuragenten van vandaag.

Daarnaast vermeldt Al Jazeera graag dat, van de honderden terroristische raketaanvallen op grote Israëlische steden, 97% is onderschept door Israëls Iron Dome. Wat in hun wereld betekent: “De arme jihadisten kunnen niet eens één Israëli doden? Waarom maakt Israël zich zo druk om hen?” Wat wil zeggen dat Israël zijn waakzaamheid moet laten varen, verliezen moet lijden en dan pas de terroristen moet gaan doden? Al Jazeera, we hebben nieuws voor u, dat gaat niet gebeuren.

Al Jazeera heeft weer een heel stuk gewijd aan de reflexieve veroordeling van Israël door de VN. “De Israëlische luchtaanvallen op de belegerde Gazastrook zijn niet alleen illegaal, maar ook onverantwoordelijk.” Daaraan wordt voor de duizendste keer sinds mensenheugenis toegevoegd: “De situatie in Gaza staat op de rand van een humanitaire crisis,” vertelde Francesca Albanez aan Al Jazeera.

Tussen haakjes, Albanez wordt in het artikel de “speciale rapporteur” van de VN genoemd. Dat is een deftig woord voor iemand die voor de organisatie rapporteert over wat zij willen horen. Hij vertelde verder dat de VN kritiek heeft op de VS en het VK, omdat zij zeggen dat Israël het recht heeft om zichzelf te verdedigen. “Israël kan niet beweren dat het zichzelf verdedigt in dit conflict. [Israël] kan zich niet verdedigen tegen burgers sinds 1967.”

Zei hij zojuist dat jihad-terroristen “burgers” zijn en dat Israël zich dus niet tegen hen kan beschermen? Om duidelijk te zijn, Palestijns terrorisme dateert van lang voor 1967. Zelfs de PLO die alle verschillende cellen organiseerde, nam de Palestijnse leiding over in 1964.

Alle Arabische mediabronnen die we onderzochten, vertelden schaamteloos een gelijkaardig verhaal.

Hurriyet Daily News, een van de belangrijkste kranten in Turkije, volgde hetzelfde voorbeeld. “Israël heeft Gaza voor een derde dag op rij gebombardeerd in gewelddadigheden die 31 doden hebben geëist. Volgens de bijgewerkte telling van de gezondheidsautoriteiten in Gaza zijn er zes kinderen gedood sinds het begin van de Israëlische agressie op vrijdag, naast 253 gewonden.”

Ik weet het, het is vermoeiend, maar we moeten begrijpen in welke tijden we leven. En dan is er nog dit:

De Turkse krant voegde eraan toe: “Joden markeren zondag de Tisha B’Av herdenkingsdag door een bezoek te brengen aan de al-Aqsa Moskee compound, in het Judaïsme bekend als de Tempelberg, in het door Israël geannexeerde Oost-Jeruzalem. De spanningen daar hebben al eerder geleid tot groter geweld. Hamas’ leider Ismail Haniyeh uit Doha heeft gewaarschuwd tegen het toelaten van Joden om de compound zondag te “bestormen”, omdat het zou kunnen leiden tot een “oncontroleerbare” veiligheidscrisis.”

Voor alle duidelijkheid, de Joden rouwen om de verwoesting van de Tempel door te vasten en te bidden. De enigen die “bestormen” wat leidt tot “oncontroleerbaar” geweld zijn de Palestijnen die tekeergaan en molotovcocktails en stenen gooien naar de Joodse gelovigen. Wil je het echte verhaal over de Joodse mensen die de Tempelberg opgaan?

CNN was iets evenwichtiger door de Islamitische Jihad de schuld te geven van de aanslag in Jabiliya waarbij zeven mensen omkwamen, waaronder vier kinderen. Ze voelden zich echter verplicht om hetzelfde nepnieuws van het Hamas’ ministerie van Gezondheid te ‘melden’. “Negenentwintig mensen zijn gedood in de escalatie, onder hen verscheidene kinderen, waaronder een vijfjarig meisje… dat behoorde tot degenen die werden gedood in de eerste Israëlische luchtaanval… volgens informatie van het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid.”

Ja, ook wij hebben er genoeg van, en dit zijn slechts een paar van de bronnen die we onderzochten. De Arabische en internationale media houden ervan om Israël de schuld te geven van elke poging om de terreurcellen uit te roeien die nu de Gazastrook beheersen. Zij concentreren zich liever op het lijden van Palestijnse “burgers”, zonder te vermelden dat deze Islamitische Jihad zich achter hun eigen mensen verbergen in woonwijken, scholen en ziekenhuizen. Evenmin melden zij dat veel van de Jihad-raketten die op Israël zijn gericht, in hun eigen achtertuin landen en hun eigen mannen, vrouwen en kinderen doden, zelfs wanneer er duidelijke bewijzen zijn.

Ze blijven gewoon steeds weer dezelfde deuntjes afspelen, de favorieten die hun lezers willen horen. Juist dat is misschien wel het grootste probleem. Zolang de mensen tevreden zijn om hun “nieuws” te slikken en ruimte te maken om Islamitische Jihad terreurgroepen te rechtvaardigen – die proberen om Israëli’s te kwetsen en te doden wie of waar ze ook zijn – zullen de geldbeluste media hen blijven voeden met wat ze willen horen.

Laat het intussen bekend zijn dat Israël door zal gaan met het één voor één uitschakelen van jihadisten en terreurleiders in Gaza of waar dan ook ter wereld waar zij zich proberen te verbergen. Daarvoor zijn wij die in Israël wonen, zowel Joden als Arabieren, samen met Joden over de hele wereld, en al degenen die achter Israël staan, hen eeuwig dankbaar. Ga zo door, IDF!

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox