LedenHoe het coronavirus en meerdere lockdowns het DNA van de plaatselijke Messiaanse Gemeente veranderden

In het licht van de tweede verjaardag van de eerste lockdown, deelt een plaatselijke pastoor de uitdagingen en triomfen van het dienen van zijn gemeente door middel van Zoom

Door Oriel Moran | | Onderwerpen: corona, Messiasbelijdend
Lege plaatsen in de gemeente werden een veel groter probleem tijdens en zelfs na de coronapandemie. Foto: Sraya Diamant / Flash90

Op 17 maart was het twee jaar geleden dat Israël voor het eerst in lockdown ging als gevolg van het coronavirus. In een oogwenk werd Israël (en de wereld) geleidelijk stilgelegd – er werden lockdowns opgelegd, miljoenen mensen werden ontslagen, en de steeds veranderende maatregelen maakten het leven nog instabieler en veroorzaakten veel stress bij de bevolking.

Niemand had miljoenen mensen kunnen voorbereiden op het onwaarschijnlijke pandemie-scenario en de gevolgen daarvan voor hun dagelijks leven.

Geen enkele instelling bleef onaangetast, en de plaatselijke Messiaanse gemeenten vormden daarop geen uitzondering. Voor plaatselijke voorgangers die de kleine en kostbare kudde herbergden die aan hen was toevertrouwd, diende zich een uitdaging aan: Hoe zorgt een voorganger voor zijn kudde tijdens een pandemie, waar niemand elkaar in levende lijve mag ontmoeten?

Er is geen gemakkelijk antwoord op die vraag, en het was zonder twijfel een leermoment voor iedereen. Maar in het tijdperk van de moderne technologie waren de gemeenten dankbaar voor de held waarvan ze niet wisten dat ze hem nodig hadden: Zoom.

Voorgangers haastten zich om camera’s op te stellen, zich...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie