LedenHoe denken Israëli’s over Jezus?

We kennen de pijnlijke geschiedenis tussen Jezus en de Joden, de kerk en de synagoge. Wij vroegen ons af of de houding van de Joden tegenover Jezus en het christendom sinds de wonderbaarlijke terugkeer van het Joodse volk naar Sion is veranderd? We stelden twaalf vragen, u leest de antwoorden in dit artikel.

Door | | Onderwerpen: Jezus

Dit artikel verscheen in het april/mei 2022 – magazine van Israel Today. Leden van Israel Today lezen de artikelen eerst. Ben je nog geen lid? Klik hier!


1. Vindt u de steun van christenen uit de hele wereld voor de staat Israël belangrijk?

Met het oog op het conflict tussen Israël en islamitische-agressors, boycots en anti-Israël propaganda, is christelijke steun voor de Joodse natie een licht in een donkere wereld. Drie van de vier Israëli’s (77 procent) vinden christelijke steun voor Israël belangrijk. Christenen over de hele wereld staan erom bekend dat ze zich inzetten voor Israël.

Zelfs ultraorthodoxe Joden (33 procent) erkennen het belang van christelijke steun voor Israël. Gezien de geschiedenis tussen kerk en synagoge is dat veelzeggend. Interessant is dat 87 procent van de orthodoxe Joden boven de 65 jaar waarde hecht aan christelijke steun voor Israël. 2. Steunen naar uw mening evangelische christenen over de hele wereld de staat Israël meer, minder of evenveel in vergelijking...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie