LedenHoe armoede en honger de beste dingen waren die me ooit zijn overkomen

‘Ik heb honger’, knorde mijn maag terwijl ik het warme bad van een luxe badkamer schrobde. Ik had een parttimebaan aangenomen omdat mijn bedrijfje als content creator niet echt liep.

Door Oriel Moran |
Foto: Hadas Parush/Flash90

Dit artikel verscheen in het februari / maart 2024 – magazine van Israel Today. Leden van Israel Today lezen de artikelen eerst. Ben je nog geen lid? Klik hier!


Normaal gesproken maak ik een stevig ontbijt klaar en neem ik snacks mee om me tot laat in de middag op de been te houden. Maar deze keer had ik alleen een miezerig kommetje muesli gegeten en was ik de snacks vergeten.

Mijn dagelijks brood

Mijn werkplek was een herenhuis van twee verdiepingen dat eigendom was van orthodoxe Joden die hun hoofdverblijf in New York hebben. Er was een zeer ruime keuken, eetkamer en woonkamer, een enorme marmeren trap met stroken versleten brons langs de zijkanten, een gouden en glazen leuning, spiegels van plafond tot plafond en een mooie lamp. De deuren en kasten van de slaapkamers waren bekleed met het mooiste leer en de fijnste stoffen, de vloeren waren bedekt met tapijt en de ramen waren versierd met vorstelijke gordijnen.

Ik haalde diep adem, keek naar het...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

  • Lees alle content voor leden

                       

    Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

  • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                       

    Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

  • Laat de stem van hoop en waarheid horen

    Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie