Historische Israël-films nu online beschikbaar

Het ‘Israel Film Archive’ presenteert voor het eerst gedigitaliseerde historische beelden en opnamen die teruggaan tot de jaren 1920, en biedt daarmee een unieke historische kijk op gebeurtenissen en het leven in het Heilige Land, die nu voor ieder toegankelijk zijn.

Door Redactie Israel Today | | Onderwerpen: Historie, Films
Het uitspreken van Israëls Onaf­hankelijk­heids­verklaring is één van de historische opnamen die nu in digitaal formaat worden aangeboden door het Israel Film Archive. Foto: Hans Pin / GPO

Het Israel Film Archief lanceerde deze maand zijn gedigitaliseerde collectie nieuws­reportages, reclame­spots, thuisopnamen en meer, teruggaand tot de jaren 1920, en biedt een bijzondere historische inkijk in het leven in het Heilige Land, tijdens het Britse Mandaat en tot aan Israëls wedergeboorte als Natie-Staat.

Deze films waren voorheen alleen toegankelijk via speciale vertoningen in de Cinema­theek van Jeruzalem. In 2015 werd een budget van 10 miljoen dollar uitge­trokken om deze belangrijke film­collectie te restaureren, te bewaren en te digitaliseren. Nu meer dan 30% van de films en beelden naar een digitaal formaat zijn omgezet, presenteert het Israel Film Archive ze aan het publiek via een nieuwe website.

De meeste films zijn in het Hebreeuws, maar alle films die zijn gedigitaliseerd, hebben nu Engelse beschrij­vingen en onder­titeling, waar dat van toepassing is.
De films kunnen worden doorzocht op categorie, locatie, decennium en meer.

Kijkt u zelf ook eens op het Israel Film Archive, dat een Hebreeuwse en een Engelse versie heeft.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox