LedenHet “Wow”-moment – een jonge Israëlische denker ontdekt bewijs voor Gods bestaan

“Ik was zo ontroerd dat het me de adem benam’, zegt Shimon Meir, wiens zoektocht hem in verrassende richtingen heeft gebracht. Zoals de ontdekking dat hij zich opmerkelijk verwant voelt met bepaalde stromingen van de christelijke filosofie.

Door David Shishkoff |
Shimon Meir met het boek dat hij schreef als resultaat van zijn reis op zoek naar een rationeel geloof - 5 Bewijzen voor het Bestaan van de Goden. Foto: Courtesy

Dit artikel verscheen in het augustus/september 2022 – magazine van Israel Today. Leden van Israel Today lezen de artikelen eerst. Ben je nog geen lid? Klik hier!


Shimon Meirs YouTube-video’s en zijn Hebreeuws-talige boek intrigeerden me zo, dat ik contact met hem opnam. Op een warme junidag reed ik naar hem toe aan het oostelijke eind van de Jizreëlvallei, langs gouden en groene velden, langs de berg Tabor, voorbij Nazaret. We ontmoetten elkaar niet ver van de bron van Gideon.

De orthodoxie had hem geen enkele rationeel-logische basis gegeven voor het bestaan van God. Er groeide bij hem scepsis tegen het Jodendom. Zijn vragen over leven en geloof leidden hem op een intellectuele reis die al in zijn schooltijd begon. Shimon kende geen denkverboden, nam kennis van vele meningen – van de Joodse orthodoxie tot het materialisme, en van de oude Griekse filosofie tot de moderne christelijke filosofen, en niet in de laatste plaats van christen-biologen en geologen die zich bezighouden met wetenschappelijk onderzoek naar Intelligent...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie