Het theaterstuk met genocide

Voor het eerst wordt Israël beschuldigd van genocide. Het maakt niet uit door wie, het belangrijkste is dát het gebeurt. Zuid-Afrika doet de wereld een plezier en klaagt Israël aan bij het Internationaal Gerechtshof in Den Haag.

Door Aviel Schneider |
Het Internationaal Gerechtshof (ICJ) met president Donoghue en andere rechters voor de hoorzitting in de genocidezaak die Zuid-Afrika heeft aangespannen tegen Israël in Den Haag, Nederland, 11 januari 2024. Foto: EPA-EFE/REMKO DE WAAL

Ik weet zeker dat veel mensen zich in de handen wrijven omdat ze de Joden eindelijk van genocide kunnen beschuldigen. Het enige volk op aarde dat in de vorige eeuw van de aardbodem werd weggevaagd, was het Joodse volk in de Holocaust. Zes miljoen Joden werden vermoord. Een “voorrecht” dat alleen het Joodse volk toekwam en dat veel mensen op deze aarde woedend maakte. Nu wordt Israël zelf beschuldigd van genocide in de Gazastrook, die eindelijk gelijkheid tussen Israël en de andere volkeren zou moeten bewerkstelligen. Israël vecht niet alleen tegen terroristen, maar ook tegen leugens. Wat zich nu afspeelt in Den Haag is een politieke komedie over de tragedie van Israël in onze tijd.

Welke argumenten de advocaten ook gebruiken om Israël van genocide te beschuldigen, achter elk argument schuilt pure haat. Wanneer de Britse ex-Labourleider Jeremy Corbyn zich aansluit bij de Zuid-Afrikaanse delegatie in de ICJ-zaak tegen Israël, is dat een statement.

De Britse politicus Jeremy Corbyn voor het Internationaal Gerechtshof (ICJ) na de eerste dag van de procedures in de genocidezaak die Zuid-Afrika heeft aangespannen tegen Israël op 11 januari 2024 in Hauge, Nederland. Foto: EPA-EFE/REMKO DE WAAL

Corbyns leidende rol in de Labourpartij werd overschaduwd door beschuldigingen van antisemitisme. Joodse leden en parlementsleden verlieten massaal de partij omdat de kritiek van zijn aanhangers op Israël en het zionisme ontaardde in venijnige jodenhaat. Corbyn verwelkomde pogingen om Israël ter verantwoording te roepen door het te beschuldigen van genocide in de oorlog tegen Hamas. Een paar dagen na de barbaarse aanval weigerde Corbyn Hamas een terroristische organisatie te noemen. Gisteren beëindigde hij onmiddellijk het interview met een Israëlische journalist in Den Haag toen hij hoorde dat het om een Israëliër ging. De Brit Jeremiah is gewoon een typisch symptoom van de haat tegen Israël of, met andere woorden, tegen de Joodse overheersing.

Wat er nu in Den Haag gebeurt, is niets meer dan een politiek toneelstuk om Israël opnieuw voor een wereldrechtbank te brengen. De beste show in de stad. Wat mensen als Jeremy drijft is niet het lijden van de Palestijnen in de Gazastrook, maar in de eerste plaats de haat tegen Joden en Israël. Als de oorlog in Gaza er niet was geweest, hadden ze vast wel een andere reden gevonden om Israël ergens van te beschuldigen. Zuid-Afrika is ook gewoon een speler in dit krankzinnige spel. Zuid-Afrika is nog steeds een Iraanse proxy net als Hamas, Hezbollah en de Houthi’s in de strijd tegen Israël.

De beste show in de stad – Ronald Lamola (C), Zuid-Afrikaans minister van Justitie, en Vusimuzi Madonsela (R), Zuid-Afrikaans ambassadeur in Nederland, voor de hoorzitting van Zuid-Afrika’s genocidezaak tegen Israël bij het Internationaal Gerechtshof (ICJ) in Hauge, Nederland, 11 januari 2024. Foto: EPA-EFE/REMKO DE WAAL

Na het herstel van de betrekkingen met Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten en de verdieping van de strategische samenwerking met Rusland, heeft Iran ook nieuwe diplomatieke betrekkingen aangeknoopt met Zuid-Afrika en andere Afrikaanse landen. Volgens verschillende bronnen in het land zit Iran achter de beschuldigingen van Zuid-Afrika.

De Iraanse opperste leider Ali Khamenei tweette opnieuw in het Hebreeuws:

“De misdaden van de zionistische entiteit zullen niet worden vergeten. Zelfs als deze entiteit (de staat Israël) van de aardbodem verdwijnt, zullen de misdaden en de moord op duizenden Palestijnse kinderen en vrouwen de geschiedenisboeken ingaan.”

De Iraanse president Ibrahim Raisi dreigde ook Israël te vernietigen:

“Israël zal ophouden te bestaan. Aan het einde van de ‘Al-Aksa vloed’ zal het bestaan van Israël verdwijnen en eindigen.”

Geen enkel ander volk op deze aarde wordt voortdurend bedreigd met vernietiging zoals het volk Israël. Wat hebben de naties tegen Israël? Is Israël echt verantwoordelijk voor al het kwaad in het Midden-Oosten of op deze aarde? Of hebben de naties zich er nog steeds niet bij neergelegd dat Israël het uitverkoren volk is?

De naties, die anders niet met elkaar overweg kunnen of in oorlog zijn, zijn het over één ding eens: Israël. We zien dit al tientallen jaren bij alle stemmingen in de VN. De naties hebben een probleem met Israël en het conflict met de Palestijnen is slechts een politiek voorwendsel.

Wie heeft hier genocide gepleegd? Honderden Israëlische lichamen zijn sinds het begin van de Gaza-oorlog naar het forensisch instituut Abu Kabir in Tel Aviv gebracht, 16 oktober 2023. foto: Tomer Neuberg/Flash90

Israël wordt beschuldigd van genocide terwijl het in oktober een genocide bestrijdt. De terroristische organisatie Hamas, die de ergste misdaad heeft begaan sinds de uitroeiing van de Joden in de Holocaust, verdedigt zichzelf nu in naam van de Joodse Holocaust. Hun collega’s beschuldigen Israël van genocide. De wereld staat op zijn kop. De Israëlische defensiemacht is het meest morele leger ter wereld en nu worden onze soldaten beschuldigd van moord. De hypocrisie van Zuid-Afrika en zijn kameraden schreeuwt de hemel in. Waar was Zuid-Afrika toen miljoenen mensen werden vermoord en ontheemd in Syrië en Jemen. En door wie? Het waren de partners van Hamas, gesteund door Iran.

Waar was het Internationaal Gerechtshof in Den Haag toen? Waar was het wereldpubliek toen?

Mocht het Internationaal Gerechtshof in Den Haag er desondanks in slagen om het Joodse volk voor het gerechtshof schuldig te verklaren aan genocide, dan zou dit het ware gezicht van de naties onthullen. Niet het recht wordt gezocht, maar het volk Israël.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox