LedenHet goede rapport van deze “spion”

Israëls koers leek meteorisch. Toen sloeg Covid toe. Toen kwamen de politieke problemen. En nu? Heeft Israël huisarrest?

Door Stan Goodenough | | Onderwerpen: corona, toerisme
Covid, politieke onrust, voortdurende terreur - niets kan Israël tegenhouden of Gods doeleinden voor deze natie stoppen. Foto: Yonatan Sindel / Flash90

Eind maart kwam ik langs om afscheid te nemen van mijn opticien, Sha’ul, in Jeruzalem, voordat ik Israël verliet om me bij mijn familie in Midden-Europa te voegen. Ik wilde iets met hem delen, en begon met te wijzen op het verslag van de 12 mannen die door Mozes waren uitgezonden om Kanaän te bespioneren.

Het is niet zo dat de 10 spionnen nepnieuws meebrachten toen zij hun volk ervan wilden weerhouden het Land binnen te gaan, zei ik. De feiten van hun verslag werden niet betwist. Ze mengden zelfs wat goed nieuws met het slechte. Het was een land stromend van melk en honing. Maar er stonden ook reuzen op hen te wachten. En de steden waren sterk versterkt en zouden moeilijk in te nemen zijn. De oproep van de twee omstreden verspieders Kaleb uit Juda en Jozua uit Efraïm om “goede moed te hebben” en het land binnen te trekken en in te nemen, was tegen dovemansoren gezegd.

Ja, zei ik, er zijn legioenen leugens gesponnen over Israël, maar er...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie