Herzog herdenkt zes maanden na bloedbad Hamas

“We zullen genezen en bouwen, we zullen planten, we zullen met vreugde oogsten wat we met tranen hebben gezaaid, en we zullen het aan de hele wereld laten zien: Bij Yisrael Chai!”

Door Redactie Israel Heute | | Onderwerpen: Hamas, Gazastrook
De Israëlische president Isaac Herzog en zijn vrouw Michal bezoeken families van Israëliërs die gegijzeld werden door terroristen van Hamas op het "Gijzelaarsplein" in Tel Aviv op 9 november 2023. Foto: Tomer Neuberg/Flash90.

Zaterdag (6-4) herdacht de Israëlische president Isaac Herzog de zes maanden die zijn verstreken sinds Hamas op 7 oktober de Joodse staat binnenviel:

“Vandaag gedenken we zes maanden sinds de afschuwelijke terroristische aanval en het verschrikkelijke bloedbad. Zes maanden sinds deze misdaad tegen onze zusters en broeders, tegen onze staat, tegen de menselijkheid. Zes maanden van een bloedige en moeilijke oorlog,” begon Herzog.

“Een half jaar waarin onze zusters en broeders gevangen zijn gehouden door een wrede vijand, waarin ons hart dag na dag, minuut na minuut bij hen was. Een half jaar waarin wij, de hele natie, hen begeleiden, steunen en omarmen. We zullen hen en hun geliefden nooit vergeten. We zijn diep geschokt door het verschrikkelijke lijden van de gijzelaars en hun families,” vervolgde de president.

“Zes maanden lang hebben de IDF en onze veiligheidstroepen, zowel reguliere als reservetroepen, op alle fronten met man en macht gevochten om de gijzelaars te bevrijden en het terrorisme te bestrijden. Na zes maanden oorlog en zelfs in deze gespannen dagen, weten we dat we een leger hebben dat bestand is tegen elke vijand, dichtbij of veraf. We hopen op het succes en de veilige terugkeer van de soldaten, omhelzen de rouwende families en bidden voor het herstel van de gewonden in lichaam en ziel,” zei Herzog.”

“Al zes maanden lang zijn veel Israëli’s in het noorden en zuiden nog niet teruggekeerd naar hun huizen. We mogen niet vergeten dat dit een nationale topprioriteit is – om hen terug te brengen naar hun huizen en hen te helpen herstellen en een leven van veiligheid, welvaart en vrede op te bouwen.”

“Zes maanden later ben ik, ondanks de pijn en de schok, vol hoop en vertrouwen. Zes maanden waarin ik de Israëlische samenleving in al haar pracht heb gezien: De wederzijdse verantwoordelijkheid aan het front en thuis – ondanks alle meningsverschillen -, de toewijding aan het leven, de band met anderen, de unieke Israëlische veerkracht. Zes maanden lang zag ik zoveel Israëli’s alles doen voor het welzijn van ons allemaal. Een half jaar lang, en elke dag opnieuw, voel ik een grote trots om deel uit te maken van dit volk.”

“Er is een half jaar voorbij en het is moeilijk om te zeggen welke uitdagingen er in het verschiet liggen. Maar ondanks de lange en moeilijke weg, kijk ik naar jullie, burgers van Israël, en ik weet: we zullen weer opstaan, we zullen genezen en bouwen, we zullen planten, we zullen met vreugde oogsten wat we met tranen hebben gezaaid, en we zullen het aan de hele wereld bewijzen: Am Yisrael Chai!” (‘Het volk Israël leeft’)

 

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox