Heibel om videoclip Arabische vliegmaatschappij

Vrede tussen Israël en de Verenigde Arabische Emiraten is het echte werk. En de VAE wil het toerisme, het bedrijfsleven en andere vormen van samenwerking met de Joodse Staat zo snel mogelijk een impuls geven.

Door Redactie Israel Today |

Een van de lucht­vaart­maat­schappijen van wereld­klasse van de Emiraten, Etihad, heeft al dagelijkse lijnvluchten tussen Abu Dhabi en Tel Aviv ingesteld, die in maart volgend jaar van start zullen gaan, ervan uitgaande dat de Covid-19-pandemie tegen die tijd onder controle is.

Etihad heeft deze week op de sociale media een video-advertentie geplaatst, waarin de burgers van de Emiratien wordt uitgenodigd om vluchten op de nieuwe route te boeken en te genieten van alles wat Israël te bieden heeft.

Een aantal Arabieren in het Midden-Oosten, en vooral Palestijnen, waren niet blij. De reclame-video werd onmiddellijk overspoeld met boze reacties, waarin werd benadrukt, dat de naam Israël onwettig is, want de echte naam van het land is ‘Palestina’.

Maar wat echt onze aandacht trok, was de achter­grond achter de stewardess die in de commercial sprak. Die toonde een aantal hoogte­punten die je in Israël kunt bezoeken, waaronder de ‘Tweede Tempel’!
De videoclip werd snel verwijderd, maar hij was door een aantal bronnen gedownload en opnieuw gepost.

Jarenlang hebben de Palestijnen en hun verdedigers campagne gevoerd om de geschiedenis te herschrijven en een historische Joodse aanwezigheid in Jeruzalem en op de Tempelberg te ontkennen. Ondanks bergen van bewijs van het tegendeel, houden zij vol dat de Eerste en Tweede Joodse Tempel nooit hebben bestaan.
Het is duidelijk dat niet iedereen in de Arabische wereld het op dit punt eens is met de Palestijnen.

LEES OOK:
Honderd jaar Tempelberg als islamitisch wapen
Stuk Joodse historie op Tempelberg snel begraven
Moslims eisen toegang tot gebied bij Gouden Poort

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.