LedenHeeft Israël zijn democratie geruïneerd?

Is het tijd om verandering te overwegen? Zowel Joden als christenen kijken immers uit naar de allesomvattende heerschappij van de Messias.

Door Ryan Jones | | Onderwerpen: democratie
Een ‘zachte’ militaire staatsgreep? Het dreigende gewetensbezwaar van IDF-reservisten zal de regering waarschijnlijk beïnvloeden bij de hervormingen, en dat voorspelt niet veel goeds voor de democratie. Foto: Avshalom Sassoni/Flash90

Dit artikel verscheen in het augustus/september 2023 – magazine van Israel Today. Leden van Israel Today lezen de artikelen eerst. Ben je nog geen lid? Klik hier!


Toen eind juli meer dan duizend officieren en luchtmachtpersoneel dreigden te stoppen met het verdedigen van het land, klonk er verontwaardiging in de media. Een dag later werd gezegd dat tienduizend reservisten van de Israëlische defensiemacht niet langer een regering konden dienen die tegen hen was.

Het Israëlische Channel 12 sprak van een ‘aardbeving’. De manier waarop anti-Netanyahu media de situatie weergeven, is echter bevooroordeeld. Eerder hadden zo‘n honderdduizend reservisten een online petitie ondertekend waarin stond dat ze Israël altijd zouden verdedigen, ongeacht de politiek. Maar de mainstream media berichtten er niet of nauwelijks over.

Israëls leger

Aan welke kant het Israëlische leger staat, lijkt minder belangrijk dan het feit dat zijn standpunt de spil is geworden in dit hele fiasco. Is het standpunt van het leger, althans zoals het in de...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie